Palamós es converteix aquests dies en la capital internacional de la vela infantil. L'espai del Peix de Palamós va acollir la presentació de la 30a Palamós Optimist, una regata de caràcter internacional que se celebrarà del 14 al 17 de febrer. El Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós ja fa mesos que va tancar les inscripcions i enguany el sostre se situa en 550 participants, 30 països i 4 continents.

El vicepresident esportiu del CNCB-Vela Palamós, Miquel Aviñó, es va mostrar molt satisfet de la resposta dels participants: «És la segona regata a nivell mundial amb més participació de regatistes després de la del llac de Garda d'Itàlia». Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Lluís Puig, va valorar la importància de l'esdeveniment en una època de temporada turística baixa. «Durant el passat cap de setmana es va veure al poble una afluència de públic més nombrosa de l'habitual i això ens ajuda a dinamitzar el municipi».

Qui també va assistir a l'acte va ser Carles Salgas, delegat d'Esports de la Diputació de Girona. Va parlar de l'impacte econòmic de la prova, tant per a Palamós com per a la comarca del Baix Empordà. «Calculem que una mitjana de 100 euros per habitació d'hotel, ens dona un resultat de més de 350.000 euros de benefici». L'Optimist Trophy pren el relleu del seu germà gran, la Christmas Race, que se celebra per Nadal i que suma 43 edicions. Ona Garcia, Miquel Palomares, Antoine Ogasenov i Arià Auladell seran els representants del CNCB-Vela Palamós.