Un triple de la local Agnes Studer en el darrer segon ha desdibuixat una mica el bon partit de l'Uni a la pista del Szekszard hongarès que, amb els tres punts finals de la seva base, ha acabat guanyant per 79-73 obligant les gironines a guanyar per, com a mínim, set punts dimecres vinent Fontajau per accedir als quarts de final de l'Eurocup. Tornarà a tocar remuntar a Girona, com va ja passar contra l'MBA Moscou en els setzens de final, però aquest cop contra un Szekszard que avui ha demostrat ser un equip dur de batre especialment per la seva parella interior: McCall i Bishop (35 punts entre les dues).

Perfumerías Avenida a banda, l'Spar Citylift Girona no està acostumat a trobar-se rivals amb més, o com a mínim, la mateixa capacitat física en el joc interior. No li passa a la lliga i, de moment, tampoc s'hi havia trobat aquesta temporada a l'Eurocup. Almenys fins avui, Erica McCall és un autèntic portent físic, integrant de la selecció nord-americana de 3x3 i jugadora més valorada de l'Eurocup amb 18 punts i 10 rebots per partit, forma una molt bona parella interior amb l'australiana Abby Bishop al Szekszard. Així, l'equip hongarès, controlant bé el rebot ofensiu i sortint ràpid al contracop, ha sobreviscut a la bona posada en escena de l'Uni (4-10) i, amb 10 punts de cadascuna de les seves dues pivots, ha arribat a guanyar per 35-25 a mitjans del segon quart. A l'altre costat, però, hi havia un Spar Citylift Girona que no s'ha posat nerviós ni pels moments de rauxa de les locals jugant al vertiginós ritme de la base croat Dojkic ni veient com els àrbitres les anava carregant de faltes. McCall i Bishop són molt potents, però Nadia Colhado no és petita i, a sobre, veu molt bé el bàsquet. A les pivots del Szekszard els hi costa seguir les continuacions després de bloc de la brasilera de l'Uni que, alimentada per passadores del nivell de Laia Palau o Núria Martínez, ha arribat al descans sent la màxima anotadora del partit amb 12 punts. L'Uni ha esborrat en un tres i no res, l'avantatge del Szekszard i, per postres, quan semblava que marxaria al vestidor perdent per tres punts ha aparegut Shay Murphy per robar una pilota a la mitja pista per acabar la primera meitat amb un triple al darrer segon (39-39).

La remuntada de l'Uni no ha pesat mentalment al Szekszard que, al tercer quart, ha seguit fidel al seu estil. Bona defensa, rols molt definits en atac i el protagonisme prop de cistella de Bishop i, sobretot, de McCall que, amb 23 anys, té molts números de jugar la propera temporada en un equip d'Eurolliga. Conscient que l'eliminatòria es decidirà a Fontajau, l'Uni no ha perdut els nervis quan el Szekszard ha apujat més el nivell dels contactes: 57-58 al final del tercer quart.

En el darrer quart, les hongareses, amb el suport del seu animós públic, molts espectadors s'han passat tot el partit drets, han apujat el nivell d'intensitat amb la paradoxa que, però, Reisingerova i Núria Martínez han estat les dues primeres a caure eliminades per cinc faltes personals. Un triple de Dojkic ha posat el Szekszard 5 punts per davant (68-63). L'Uni ha reacciona bé, empat a 72-72 manca de menys dos minuts, però un falta que els àrbitres no han volgut veure sobre la brasilera en el darrer minut amb 74-72 en el marcador, i el triple final d'Studer han acabat de posar més tensió de cara al partit de dimecres vinent a Fontajau.