El Bàsquet Girona començarà la segona fase de la LEB Plata, en el grup d'ascens, el proper dimecres 27 de febrer a la pista del Navarra. L'equip de Quim Costa, gràcies al triomf davant del Múrcia dissabte en la darrera jornada regular, ha passat amb un balanç de 6-4 que li permet iniciar la pugna per pujar de categoria en tercer lloc, a només una victòria del Zamora i el Zornotza, que arrencaran com a líders. El primer classificat d'aquesta nova lliga, on els gironins tindran com a rivals els sis millors de la conferència oest, ascendirà directe a LEB Or, mentre que els altres dos bitllets sortiran del "play-off" entre el 2on i el 5è i el 3er i el 4rt.

El sorteig del nou calendari s'ha fet aquest matí a la seu de la Federació Espanyola, a Madrid. La competició s'iniciarà el proper dimecres 27 de febrer i s'estendrà fins al dissabte 11 de maig, data en la qual l'equip campió del Grup A1 aconseguirà l'ascens directe a la Lliga LEB Or. Els quatre següents classificats disputaran una doble eliminatòria entre els dies 18 i 25 de maig per determinar els altres dos equips que pujaran a la segona divisió del bàsquet.

El primer partit del Bàsquet Girona serà a la pista del Navarra, que va acabar com a líder de la conferència oest amb un balanç de 15-7 però que comença la fase d'ascens des del novè lloc, perquè amb els resultats que arrossega contra els altres equips d'aquell grup que lluiten en aquesta fase només acredita un balanç de 4-6. El primer partit a Fontajau serà el dissabte 3 de març contra el Marín Peixe Galego, que ara ocupa la vuitena posició també amb 4-6, com el Navarra.

GRUP A1: Fase d'ascens a LEB Or

1 Aquimisa Queso Zamorano 7 3

2 Zornotza ST 7 3

3 Bàsquet Girona 6 4

4 HLA Alacant 6 4

5 CB Villarrobledo 6 4

6 Real Murcia 5 5

7 Cantabria Estela 5 5

8 Peixegalego 4 6

9 Basket Navarra 4 6

10 Isover Azuqueca 4 6

11 Afanion Almansa 3 7

12 Juaristi ISB 3 7

GRUP A1 - PRIMERA JORNADA (J.11):

Dimecres 27 de febrer

- Igualatorio Cantabria vs Isover Azuqueca

- Aquimisa Lab. Queso Zamorano vs Real Múrcia

- Juaristi ISB vs Afanion Almansa

- Basket Navarra vs Bàsquet Girona

- Marín Peixegalego vs CB Villarrobledo

- Zornotza ST vs HLA Alacant