Els 3.000 espectadors que ahir varen anar a Fontajau recordaran el partit que van veure i viure, perquè va ser ells també van ser protagonistes i, no poc actius, de la classificació per als quarts de final d'un Spar Citylift Girona que per arribar als quarts de finals de l'Eurocup necessitava guanyar el Szekszard per més per més dels sis punts pels que havia perdut en el partit d'anada. I ho va fer de la manera més emocionant possible superant el seu rival a la pròrroga per 7 punts (80-73).

Capgirar l'eliminatòria remuntant sis punts contra el Szekszard ja era una missió complicada per si mateixa, però el primer quart del partit d'anit el va acabar convertit en una petita heroïcitat. Les hongareses varen sortit molt intenses, realment agressives i contundents en la lluita pel rebot, i liderades per un autèntic portent físic com la nord-americana Erica McCall (12 punts i 5 rebots en els primers 10 minuts), les hongareses es varen posar 11 punts per sobre en el marcador (12-23). Al final del primer quart, l'Spar Citylift Girona tenia 30 minuts per remuntar un desavantatge de 17 punts en l'eliminatòria. Impossible? No. I menys per a un equip que té jugadores amb el cor de Bea Sánchez, Rosó Buch i, sobretot, per a Helena Oma. La grapa d'Oma va marcar el camí de l'Uni. Si el Szekszard defensava fort, les gironines més. Pilotes recuperades, moltes ajudes per tancar McCall i amb l'ajuda d'un Fontajau impressionant, prop de 3.000 persones implicades en un projecte de bàsquet femení com es veu en pocs llocs més en tot Europa, l'Spar Citylift Girona va aconseguir capgirar el partit abans del descans. Una pilota recuperada, una més, per Helena Oma va acabar amb una assistència de pista a pista de Laia Palau perquè Julia Reisingerova posés les gironines per davant en el marcador per primer cop en molts minuts (30-29). Amb els àrbitres cada cop més pressionats per l'ambient de Fontajau, les jugadores de l'Uni varenmarxar als vestidors guanyant de dos punts (33-31) tot i un parell de tirs lliures fallats per Colhado amb el temps esgotats.

Superada la passejada per l'abisme de veure's 17 punts per sota en l'eliminatòria, després del descans, l'Uni va provar de prémer una mica més l'accelerador. Un parell de triples de Keisha Hampton varn ser el preludi d'un bàsquet al contracop, un altre cop després de pilota de recuperada, amb que Laia Palau va posar les locals per primer cop per davant en el còmput global de l'eliminatòria (43-36, a 6:18 per al final del tercer quart). La quarta falta personal de McCall semblava que acabava de posar més costa avall el partit per a l'Uni. Però, realment, el Szekszard és un rival dur de rossegar. Eldebrink, Studer, Bishop... Sense McCall, les hongareses varen trobar arguments per aferrar-se al partit davant un Uni que va trobar a faltar els punts d'una sobrecarregda d'emocions Shay Murphy. Un triple de l'australiana Bishop va glaçar Fontajau (48-50). Un altre triple, però, en aquest cas de Rosó Buch, va servir per descongelar el pavelló gironí i arribar al final del tercer quart amb el partit i l'eliminatòria obertes (53-50).

Els darrers 10 minuts, que acabarien sent-ne 15, van ser tensos. Tensos, però sobretot emocionants. Els dos equips molt pendents de no cometre errades importants i amb els àrbitres cada cop més pressionats, el partit i l'eliminatòria es varen encaminar a una final a cara o creu després que, primer, el talent de Rosó Buch sembava que enlairava l'Uni (55-50), després, l'experiència d'Eldebrink tornés equilibrar el partit. A dos minuts del final, Laia Palau va posar l'Uni cinc punt per davant (67-62), però la retornada a la pistaMcCall va respondre amb un 2-+1 de pur físic. La veterana Palau va tornar agafar la responsabilitat i, en el segúent atac, va anotar un triple per obrir el camí cap als quarts de final (70-65). Quedava encara no un minut i, en el següent atac, del Szekszard l'Uni va aconseguir recuperar la pilota. Les gironines, però, no van aconseguir anotar en els dos següents atac i, en canvi, les hongareses varen anotar i fallar un tir lliure cada cop (Eldebrink i Gereben). Amb 70-67 i mig minut per jugar, l'Uni estava contra les cordes. Un triple enviava el partit a la pròrroga. I ­Hampton el va clavar a setze segons del final. McCall no va poder anotar en el darrer atac visitant i el partit va acabar desembocant en cinc minuts més d'afegit que els 3.000 espectadors de Fontajau es varen agafar com un autèntic regal.

Cinc minuts de pur bàsquet. Amb els dos equips marcant la línia de sis punts de marge a favor de l'Uni com la vora d'un precipici al que cap dels volia acaba de caure. La pressió va obrir la porta a les errades i així, a poc més d'un minut per acabar, tot estava per decidir (79-73). En el darrer minut, Nadia Colhado va ser l'única jugadora capaç dels dos equips capaç d'anotar: un tir lliure per posar els set desitjats punts de marge que ja no es van tornar a moure més (80-73). Del tir lliure de Colhado fins al final hi va haver un triple d'Helena Oma que el cèrcol va escopir i un tir d'Agnes Studer que, a quatre segons del final, podria haver deixat l'Uni fora d'Europa.