El Barça va empatar anit davant l'Olympique de Lió (0-0) al Groupama Stadium, en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions, en un partit obert amb opcions per a tots dos equips, però més per a un equip, el blaugrana, que no va estar fi de cara a porteria. Amb el 0-0 final, haurà de guanyar al Camp Nou amb l'amenaça que els francesos, que recuperaran el seu home més perillós (Fekir), marquin.

Va ser un partit bonic i intens, ple d'ocasions, tot i que el resultat no es va moure. El Lió va estrènyer en certs moments i Ter Stegen va tornar a salvar els mobles, però el Barça va tenir més ocasions i va obligar a intervenir el porter Lopes. Això sí, ni Messi ni un desencertat Suárez van estar fins.

Queda tot obert per a la tornada, en la qual el Barça tornarà a apel·lar al seu estadi per passar a quarts, i seguir amb la seva bona ratxa en uns vuitens en què només un cop ha estat eliminat. Però el Lió, tot i continuar sense guanyar el Barça, surt reforçat, ja que va evitar el gol del seu rival i ara serà l'equip francès el que, si marca al Camp Nou, obligarà a guanyar els d'Ernesto Valverde.

El tècnic blaugrana, per cert, va treure Dembélé del camp per donar entrada a Coutinho, que va tenir una única ocasió a les botes. Per contra, el gal va ser una espurna constant a la banda, amb diverses ocasions creades i culminades, encara que sense encert. El que tampoc van tenir Messi i, sobretot, Luis Suárez.

Finalment va ser Sergi Roberto qui va entrar al centre del camp en lloc de l'absent Arthur, i després de veure una groga va deixar el seu lloc a un Arturo Vidal que no va poder aportar arribada des de la segona línia. El partit va acabar amb el Lió aculat ben enrere i el Barça pressionant però sense joc vertical. Passades horitzontals i massa paciència per trobar el forat impossible.

No obstant, el Lió va començar pressionant a dalt i Terrier, titular a l'extrem esquerre, va posar en dificultats Ter Stegen al minut 9, obligant el porter a tocar una pilota molt perillosa el mínim perquè acabés colpejant amb el travesser i no fos gol de miracle. Prèviament ja havia desviat a córner un xut de la jove perla Aouar.

Van notar els gals l'absència del sancionat Nabil Fekir, el seu capità i referència, home orquestra i també home gol. Tot i així, Memphis Depay va ser un malson amb la seva mobilitat i va tenir alguna o altra acció, però el Lió va destacar més per la seva bona defensa zonal. Van tenir ocasions, sí, però van anar de menys a més, ja que el Barça, amb el temps, es va fer amb el control de la pilota i del partit.

Quan el Barça va anar a dalt va tenir ocasions, cap al final del partit, i encara que no fossin tan clares van convertir el porter Lopes en el millor home del partit per als de Bruno Genesio. Sense les intervencions del meta lusità, el Barça hauria marxat cap al Camp Nou amb avantatge, segurament, però ara no li quedarà més remei que guanyar o empatar a zero i anar a pròrroga per resoldre l'eliminatòria. Això sí, almenys no haurà de remuntar un resultat contrari, com li ha passat aquest any en dues ocasions a la Copa del Rei.