L'argentí Leo Messi, decisiu amb tres gols i una assistència a l'uruguaià Luis Suárez, s'ha destapat en el triomf del Barcelona per 2-4 en el camp del Sevilla, la qual cosa aferma el seu equip en el lideratge per arribar amb l'ànim molt alt al Clàssic de dins de quatre dies en el Santiago Bernabéu a la Copa.

El Sevilla ha fet un gran primer temps, en el qual ha marxat amb 2-1 al descans amb gols de Jesús Navas i l'argentí Gabriel Mercado gràcies a la seva intensitat, encara que Messi ja ha aparegut per empatar 1-1.

A partir d'aquí l'astre argentí ha emergit en el segon temps per donar una victòria crucial al seu equip amb dos gols més i una assistència a Suárez, que ha fet el 2-4 en el temps afegit.

Es mesuraven el Sevilla i el Barça en el seu cinquè capítol de la campanya i amb ànsies de revenja en els sevillans per la seva derrota en la Supercopa d'Espanya (2-1) a Tànger, a la Lliga (4-2) al Camp Nou i en la tornada dels quarts de Copa, amb un dolorós 6-1 davant un sol triomf sevillista (2-0), a la fi inútil, en l'anada copera.

Els dos conjunts han sortit amb tot. Ernesto Valverde, malgrat la proximitat del Clàssic de dimecres a la Copa, no ha reservat a ningú i ha tret el central gal Samuel Umtiti, que ha reaparegut després de la seva lesió pel seu compatriota Clement Lenglet, ex del Sevilla; al xilè Arturo Vidal en el mitjà per Sergi Roberto; i a l'extrem brasiler Philippe Coutinho en lloc del francès Ousmane Dembélé.

El tècnic local, Pablo Machín, ha sorprès amb l'austríac Max Wober en el carril esquerrà i el croat Marko Rog, després del seu debut testimonial en el triomf davant el Lazio, al costat de l'argentí Éver Banega, que tornava després de la seva doble sanció en Lliga i a Europa, amb el francès Wissam Ben Yedder, el seu màxim golejador, com a únic punta.

El Sevilla ha començat amb urpa i empenta, sense deixar-se impressionar pel potencial culé, en una primera meitat molt moguda i sense un dominador clar, encara que la més intensitat dels andalusos, molt més endollats que un Barça contemplatiu i a veure-les venir, i també el seu encert davant el gol els va concedir d'hora la seva recompensa.

Amb els dos conjunts bolcats al darrere de la victòria, encara que sense ocasions de perill de veritat, el Sevilla ha estat més efectiu i potser més ambiciós, amb una pressió alta que ha complicat molt al Barcelona i que li ha donat els seus fruits als 22 minuts amb l'1-0 de Jesús Navas, després d'una contra conduïda per l'holandès Promes i Ben Yedder.

El quadre blaugrana no ha acusat en excés el cop, ha reaccionat, perquè a més mai li ha perdut la cara al partit, i quatre minuts després ha replicat per mitjà del seu astre argentí, Leo Messi, que, molt precís, ha empalmat una passada de Rakitic des de la dreta, la qual cosa que no ha ocultat el futbol espès i sense gaire profunditat dels catalans.

Els sevillistes no s'han descompost amb l'1-1, han seguit tenint fe i han anat a totes a cada pilota, i això ha estat clau perquè se n'anessin al descans amb avantatge mercè al gol de Mercat, als 42 minuts, després d'aprofitar un passi de Pablo Sarabia després d'un error en la sortida de la pilota de Ter Stegen.

En la represa, el Barcelona ha hagut de fer un pas endavant. Valverde ha ficat en el camp a Sergi Roberto per Semedo i a Dembélé per un desapercebut Arturo Vidal, i ha encertat, ja que el seu equip, més dominador ara, ha superat amb claredat un Sevilla llastat per les lesions de Mercat i Wober, substituïts per l'argentí Franco Vázquez i el camerunès Amadou.

Els sevillans amb prou feines han arribat amb claredat a l'àrea barcelonista, tot al contrari que els blaugranes, que, liderats per un majestuós Messi, han estat els que han disposat d'opcions de gol i no ho han desaprofitat, en avisar primer Dembélé i Suárez, fins que l'argentí, evidentment, ha marcat el 2-2 als 67 minuts.

L'astre argentí, veritable estilet del seu equip, s'ha desmarcat dins de l'àrea per batre al txec Vaclík a passi de Semedo. I aquí no ha parat l'exhibició de Messi, que, amb una altra fuetada, ha posat per primera vegada al seu equip per davant en el 85, després de recollir un remat de Carlos Aleñá dins de l'àrea per marcar amb una subtil vaselina.

Sens dubte, Messi ha estat el més llest de la classe i, a més, en la prolongació, ha assistit a Luis Suárez perquè marqués i arrodonís la victòria amb el 2-4 davant un Sevilla que ha donat la cara, però que se'n va anar diluint en el segon temps i perd el seu lloc de 'Champions'.

Fitxa tècnica

2 - Sevilla: Vaclík; Mercado (Franco Vázquez, m.51), Kjaer, Sergi Gómez; Jesús Navas, Rog (Roque Mesa, m.62), Banega, Wober (Amadou, m.58); Sarabia, Promes; i Ben Yedder.

4 - Barcelona: Ter Stegen; Semedo (Sergi Roberto, m. 46), Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Arturo Vidal (Dembélé, m. 46), Sergio Busquets, Rakitic; Messi, Suárez, Coutinho (Aleñá, m. 79).

Gols: 1-0, m. 22, Jesús Navas; 1-1, m. 26, Messi; 2-1, m. 42, Mercat; 2-2, m. 67, Messi; 2-3, m. 85, Messi; 2-4, m. 93, Luis Suárez.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Comitè Valencià). Ha amonestat els locals Rog (m. 49), Wober (m. 57), Franco Vázquez (m.70), Kjaer (m. 80), Sarabia (m. 83) i Roque Mesa (m. 90), i al visitant Piqué (m. 38).

Incidències: Partit de la vintena cinquena jornada de LaLiga Santander, disputat en el Ramón Sánchez Pizjuán davant 40.661 espectadors. Gespa en perfecte estat. S'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'expresident del Sevilla Roberto Alés, mort divendres.