Sense encert difícilment es desfarà la ratxa de més de tres mesos sense sumar els tres punts fora de casa. Però un empat sempre és bo, sobretot comptant les sensacions que es donen sobre la gespa. L'Olot va empatar ahir davant del Badalona (0-0), en un partit en què va disposar de més i millors ocasions per merèixer un premi més gran. Sobretot, en la primera part. Aquest resultat, envia els homes de Raúl Garrido a la 9a posició de la classificació amb 35 punts. Uns grans números, en aquesta alçada de la competició.

Els garrotxins van sortir disposats a capgirar la tònica a domicili d'una vegada per totes. Per això van aprofitar els primers compasos per marcar un ritme prou alt com per començar a fer anar de bòlit els de Badalona. Al minut cinc, Alan Baró va fer el primer intent amb un cop de cap que el porter Morales escapçava amb una gran posada en escena.

Primer ensurt per als locals, que de seguida haurien de tornar a intervenir per frenar un xut de Marc Mas. L'Olot creixia a mesura que passaven els minuts i a poc a poc van anar sorgint totes les ocasions que es treballaven a pols. Alfredo va enviar un xut mil·limètric a la porteria de Morales després de deixar enrere Valentín. Immediatament, Eloi Amagat, que estrenava titularitat, va plantar-se dins l'àrea rival i en no poder definir la rematada, Marc Mas va socorre'l sense sort.

La pressió dels de Garrido va anul·lar pràcticament el joc del Badalona, que no aconseguia avançar metres i havia de treure aigua gràcies al treball defensiu i les accions del seu porter.

A la segona part, només calia mantenir el nivell de la primera i trobar l'encert per veure el gol. Però a tot això, s'hi va afegir la reacció dels locals que van avisar amb la primera ocasió del partit enviant una pilota enverinada que topava amb el pal.

La resposta dels olotins va ser un cacau llunyà d'Alfredo que va estar a punt d'entrar a la porteria. Va ser aleshores, quan Garrido va optar per generar un revulsiu amb Xumetra i Hèctor al lloc d'Eloi i Cosme. Poc després ho faria Barnils per Pedro del Campo.

L'Olot ho va seguir intentant-ho fins al final. Van tenir-ho bé a l'últim minut amb una centrada amb molt bona intenció de Pep Chavarría que no va trobar ningú dins l'àrea per rematar.