Després de la important victòria de dissabte passat al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla, el Barça va tornar ahir als entrenament per preparar el primer dels dos duels que l'enfrontaran al Reial Madrid al Santiago Bernabéu aquesta setmana. Els d'Ernesto Valverde visiten demà Chamartín en la tornada de les semifinals de la Copa del Rei amb un 1-1 de l'anada al Camp Nou que els obliga a guanyar o empatar a més d'un gol. Per aquest partit sembla complicat que hi pugui arribar a temps Arthur Melo. El migcampista brasiler va fer ahir una part de l'entrenament amb el grup però Valverde no el vol forçar abans d'hora. En canvi, sí que té números d'estar disponible pel partit de dissabte de Lliga també al Santiago Bernabéu (3/4 de 9). Per la seva banda, el porter Jasper Cillessen també va fer una part de l'entrenament amb la resta dels companys i confia poder estar a punt demà. Tanmateix, la seva presència tampoc és gens segura. L'holandès ha estat el porter de la Copa fins que es va lesionar a la tornada de l'eliminatòria contra el Sevilla, on va tenir un paper destacat aturant un penal (6-1). Si Cillessen no rep l'alta, Ter Stegen serà el titular i l'alacantí Iñaki Peña, el porter suplent. A banda de Peña, ahir també van entrenar-se amb el primer equip els joves Chumi, Juan Miranda i Riqui Puig.

Mentrestant a Madrid tots els focus estan centrats en Gareth Bale. L'extrem gal·lès va mostrar el seu disgust diumenge al camp del Llevant tant en la celebració del seu gol de penal que suposava l'1-2 com poc abans, quan Solari va indicar que Fede Valverde entrés al camp i ell va decidir deixar d'escalfar per tornar a la banqueta i asseure-s'hi. Bale està molest amb les suplències.

Lesió de Doukouré

D'altra banda, el Llevant va anunciar que Cheick Doukouré, autor del polèmic penal a Casemiro diumenge, es va fer una lesió als lligaments del genoll en la jugada que va decidir el partit. «Doukouré va colpejar a l'aire en l'intent de refusar la pilota i després va tocar a terra amb la cama esquerra totalment desequilibrada. El resultat és que pateix una lesió del lligament creuat anterior al genoll esquerre». Caldrà veure quin és l'abast de la lesió del migcampista ivorià fitxat el 2017 del Metz, que, en el pitjor dels casos, es podria perdre el que resta de temporada.