El ciclista de la Rioja Carlos Coloma, medallista olímpic de bicicleta de muntanya a Rio de Janeiro, va qualificar ahir de «vergonyós» que «hi hagi gent que no respecti els valors de l'esport», i que «utilitzi les proves per realitzar reivindicacions polítiques, posant en risc els participants». Coloma va fer aquestes declaracions en al·lusió al que li va passar fa dos dies a la prova de la Copa Internacional de BTT que es va disputar a Banyoles, ja que durant el recorregut una persona li va col·locar una estelada a la cara com si el volgués torejar.

El corredor Rioja es va descentrar per aquesta situació i va caure a terra uns pocs metres després, va relatar, tot i que «en aquell moment ni em vaig adonar de la situació». El ciclista va poder reprendre la cursa i acabar-la sense lesions. La prova, una de les més importants que es disputen a Espanya en el circuit del BTT, va reunir diumenge uns 10.000 espectadors al circuit del Parc de la Draga i va tenir Anton Cooper com a vencedor.

Carlos Coloma va retreure «la covardia» de la persona que va protagonitzar l'incident perquè, segons les seves dades, «ell ??o amics seus són els que han publicat la foto en xarxes socials i s'han preocupat que no se li vegi la cara». En qualsevol cas, va subratllar que «la prova de Banyoles és probablement la millor que hi ha a Espanya, amb corredors de tot el món i un 99,9 per cent d'espectadors que es dediquen només a animar i per a mi, és la meva segona casa». També va lamentar que «hi hagi qui barreja esport i política», però va recalcar que «és molt poca gent i, quan es donen situacions com aquesta, el que més ràbia fa és que no respecten ni el sacrifici dels corredors, ni la seva seguretat, ni l'espectacle que tractem de donar·.

Coloma va afegir que se sent «d'Albelda -la seva localitat natal, de la Rioja i d'Espanya» i que està «orgullós d'això» i, «després, cadascú té dret a tenir els seus propis sentiments, com tots els amics catalans que jo tinc, cadascú amb la seva pròpia opinió». «Però el que no té sentit i és una vergonya és no respectar als esportistes i barrejar coses que no han de barrejar-se», va certificar.

Segons el diari Marca, els organitzadors no van tenir coneixement del succés a l'instant. Un cop ho van saber van declinar la responsabilitat a l'espectador que va fer caure Coloma. «És com si en una etapa del Tour algú empeny un ciclista, és un problema de civisme». La caiguda també va tenir ressó a travès del twitter del mecànic del ciclista de la Rioja.