La segona fase comença amb mal peu per al Bàsquet Girona, que anit va veure com se li escapava la victòria a la pista del Navarra (73-70) en el cara o creu final després d'haver remuntat un partit que havia arribat a perdre per 15 punts en el tercer quart (49-34). Un triple del base català Carles Marzo a 20 segons del final va acabar sentenciant un Girona que, a diferència de rivals per l'ascens com Alacant, Múrcia o Villarobledo, no va poder començar la segona fase amb una victòria contra un dels equips provinents del grup Oest, sobre el paper més fluixos que els de l'Est.

Amb un joc amb molts alts i baixos, i els habituals problemes de fluidesa en atac, el Girona va entrar poques pilotes en el joc interior (la millor prova d'això és que només va tirar cinc tirs lliures), Jordi Trias no va poder ser desequilibrant en atac. Tot i repartir 7 assistències i agafar 7 rebots, el veterà aler pivot només va tirar 4 cops (2 punts); i l'encert en els últims minuts de Sergi Costa i Bolton no va ser suficient per derrotar un Navarra que, amb jugadors bregats a les categories LEB, no es va posar nerviós quan els gironins li varen eixugar els 15 punts d'avantatge.

El tercer quart va ser una autèntica muntanya russa, perquè després d'haver-se arribar al descans amb quatre punts d'avantatge per al Navarra (36-32, gràcies en bona part a l'encert del veterà Iñaki Narrso amb 13), el Bàsquet Girona es va aturar amb una sola cistella en més cinc minuts (49-34). La reacció va arribar de la mà d'un encertat Sergi Costa i, si abans havia estat el Girona qui tenia problemes per anotar, llavors va passar a ser el Navarra, on Narros no va jugar més després del descans, a qui se li va fer de nit en atac. Un triple de Bolton va situar els gironins a només tres punts encara en el tercer quart (49-46) i, ja en el darrer període, un contracop del veterà Alzamora va permetre als gironins posar-se per davant en el marcador per primer cop en molts minuts (51-53). Amb el marcador igualat, el partit es va encaminar al cara o creu final. Un triple de Leo Cizmic i un bàsquet de 6 metres de Sergi Costa a poc més d'un minut per acabar van deixar el resultat en un ajustat 68-67, però, quan només faltaven 20 segons per al final i després que el Girona fallés dos tirs en un mateix atac, un triple del base català del Navarra Carles Marzo va posar el partit a les mans del Navarra (71-67). Quedaven encara no 20 segons i, enmig d'un munt de temps morts, dos tirs lliures i un triple de Sergi Costa, a 7 segons del final, van acabar deixant el marcador en 73-70 tot i l'agònic intent d'empatar d'Alfons Alzamora amb un triple massa forçat.