Demà, a partir de les 12 del migdia, la Unió Esportiva Olot rep al Municipal l'equip més regular de tot el grup tercer de la Segona Divisió B: l'Atlètic Balears. Els homes de Mandiola lideren actualment la classificació amb 49 punts, tres més que el seu immediat perseguidor i segon a la taula, el Vila-real B, que en duu 46. Serà, sense cap mena de dubte un dels duels més complicats que el conjunt olotí es trobarà en aquesta segona volta. Però els de Raúl Garrido ja han demostrat, durant aquesta lliga, que són capaços de competir davant qualsevol equip.

A l'onzena jornada, ara ja fa alguns mesos d'això, a l'Olot li va tocar rebre l'Hèrcules. En aquell moment, el conjunt alacantí era el líder del grup després d'haver aconseguit 22 punts de 30 possibles i, a més, només havia encaixat 5 gols en 10 partits. Els olotins van ser capaços de dominar el partit a través de la possessió de l'esfèrica, van generar perill a la porteria defensada per Ismael Falcón i van saber contrarestar la gran virtut del seu adversari: els contracops. Aquesta bona actuació va servir a l'Olot per empatar el partit (0-0) i treure un punt molt important que va permetre a l'equip situar-se just a l'equador de la classificació.

Sense pràcticament temps per respirar, un cap de setmana més tard, als garrotxins els tocava un desplaçament d'aquells que imposen. El rival era el Vila-real B. El filial groguet havia empatat a punts amb l'Hèrcules una jornada anterior, pel que també es convertia en el líder de la categoria aprofitant que els alacantins havien punxat al Municipal d'Olot.

Aquell partit va servir perquè l'equip de Raúl Garrido oferís la primera mostra del que és capaç de fer, com ara guanyar en qualsevol escenari sense tenir en compte el potencial del rival. Abans que es complís el minut 20, Pep Chavarría es va estrenar com a golejador a la Segona Divisió B perforant la porteria rival amb la seva cama esquerra. El filial del Vila-real va reaccionar fent l'empat a l'inici de la segona meitat, però Marc Mas va donar l'estacada final al minut 61 amb un gol de penal que posava l'1 a 2 final al marcador per sumar tres punts, que situaven l'Olot a quatre per sobre del descens.

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, serà l'Atlètic Balears qui visitarà el Municipal d'Olot amb el pes que comporta ser el líder d'una categoria tan complicada i sabent que els garrotxins ja han sigut capaços de sumar punts davant dos equips que han estat líders d'aquest grup tercer de la categoria de bronze.