No hi ha manera. Tercera final consecutiva de Copa contra el Perfumerías Avenida i tercera derrota de l'Spar Citylfift Girona que s'ha tornat a quedar a les portes d'un títol després d'un partit en que les gironines no han pogut escapolir-se del guió marcat per aquest particular Rei Midas del bàsquet en que s'ha convertit Miguel Ángel Ortega. Un partit molt físic en que l'Avenida ha anat sempre per davant castigant l'Uni amb la seva duresa interior amb la veterana Erika De Souza sumant l'enèsim MVP de la seva carrera (20 punts i 6 rebots).

L'Uni no ha perdut mai la cara al partit, en cap moment l'Avenida ha marxat de més de punts en el marcador, però amb la quarta falta personal de Nadia Colhado encara en el tercer quart i els problemes físics de Reisingerova, afegits als que ja arossegaven Núria Martínez i la maeixa Colhado, no han tingut opcions reals de guanyar (71-79). La gairebé debutant Gabbby Williams ha estat la màxima anotadora de les gironines amb 18 punts.

Jugar contra el Perfumerías de Miguel Ángel Ortega és un repte basquetbolístic però, sobretot, físic. L'equip castellà és molt dur, especialment prop de cistella on jugadores com Erika de Souza sumen punt per pura força. Oferir una bona capacitat de resposta a aquest físicde l'Avenida ha estat el principal problema de l'Uni en un primer quart en que després de solucionar amb dos triples de Núria Martínez i Keisha Hampton l'ensurt inicial de la sortida castellana (0-7) el partit no s'ha desequilibrat fins a l'aparició en pista de De Souza.

La veterana pivot brasilera ha castigat molt a l'Uni amb la seva força prop de cistella sumant 10 punts en pocs moments (17-24, final del primer quart). T'agradi o no, encara pensis que el teu bàsquet ideal és un altre, per guanyar l'Avenida s'ha de provar d'igualar la seva consistència. Idues de les jugadores més capacitades de l'Uni per intentar-ho són Julia Reisingerova i la nouvinguda Gabby Williams.

Les dues han brillat en un bon segont quart de les gironines amb la pivot txeca recordant la seva exhibició de la semifinal contra el Cadí i la nord-americana anotant com encara no havia fet fins a Girona, a banda de fer un clínic de com es defensa al pal baix davant d'una autèntica especialista a sumar punts prop de cistella com Elonu.

L'Uni ha fet un pas endavant, tot i els problemes físics de Reisingerova i la segona falta personal de Colhado, però l'Avenida és un equip amb molta experiència. Ple de jugadores amb moltes hores de vol que, un cop ha vist com les gironines no les deixaven anotar fàcil prop de cistella, ha sabut aprofitar algunes pèrdues de pilota de l'Uni per anar a sumar des de la línia de tirs lliures. En aquest context, un triple de Krisi Givens ha posat l'Avenida 9 punts per davant, màxima diferència amb 34-43, però un triple final de Bea Sánchez ha deixat el marcador al descans en 37-43.

En els primers minuts del tercer quart, l'Avenida ha tret profit de la superioritat física d'Elonu davant la defensa de Shay Murphy, màxima diferència amb el 39-49, però el retorn a la pista de Gabby Williams ha taponat aquesta via d'aigua i el partit s'ha tornat a igualar tot i que un triple d'Eldebrink i un bàsquet final de Goree, novament l'Avenida penalitzant una pilota perduda de l'Uni, ha permès que les castellanes entressin en el darrer quart amb nou punts de diferència (54-63).

Amb tot, l'Uni no ha perdut la cara al partit superant inconvenients com la quarta falta personal de Colhado, encara en el tercer quart, i l'evidència que el genoll de Reisingerova havia decidit prou. A menys de quatre minuts per acabar, Ortega ha demanat un temps. El seu equip anava 7 punts per sobre en el marcador i no ho acabava de veure clar (64-71). Però, en pista, Ortega tenia jugadores com Sílvia Domínguez o De Souza que ni de lluny s'han posat nervioses a l'hora d'acabar d'assegura la victòria (71-79).

Fitxa tècnica

Spar Citylift Girona: Núria Martínez (6), Laia Palau (4), Murphy, Hampton (12) - cinc inicial- Buch, Bea Sánchez (3), Williams (18), Oma, Dongue (9) i Reisingerova (10). 14/20 tirs lliures. 5 triples (2 Williams, Núria Martinez, Hampton i Bea Sánchez). 34 rebots (Colhado, 10), 21 faltes personals. Cap eliminada. Valoració: 70 (Colhado, 14).

Perfumerías Avenida: Domínguez (6), Lloyd (9), Givens (7), Elonu (11), Robinson (13) - cinc inicial - Goree (4), Eldebrink (6), Asurmendi i Gil (3). 15/16 tirs lliures. 4 triples (2 Eldebrink, Givens i Lloyd). 32 rebots (Elonu, 7). Valoració: 100 (De Souza, 21).

Parcials: 18-24,37-43 (descans), 54-63 i 71-79 (final).