Esther Guerrero no va poder lluitar per un lloc en el podi en la prova del 800 metres del Campionat Europeu de pista coberta. La banyolina va acabar en última posició -sisena- amb un temps de 2:04:07 en una cursa que es va emportar la que era favorita, la britànica Sheleyna Oskan-Clarke.

Guerrero, que sortia pel sisè carril -el més obert de la pista- va fer una mala sortida i en el reagrupant de les atletes anava en última posició. Mentre, Oskan-Clarke començava a demostrar la seva superioritat posant-se ràpidament al capdavant de la prova i marcant un ritme molt alt. La banyolina, de mica en mica, va anar recuperant posicions fins situar-se en la segona posició, però semblava que les rivals anaven més còmodes que ella. Així va retrocedir algunes posicions en l'últim pas per la línia de meta, però Guerrero no es va donar per vençuda i va fer un últim intent a pocs metres pel final per, almenys, aconseguir un lloc en el podi. No va poder ser, i la banyolina es va desfondar a la recta de meta després de córrer tota la cursa per carril dos, acabant, finalment, en l'última posició amb un temps de 2:04:07.

Va ser Sheleyna Oskan-Clarke la guanyadora de la prova dels 800 metres i qui posteriorment es va posar la medalla d'or. La britànica va dominar des del principi la prova i va creuar la meta amb un crono de 2:02:58. Van completar el podi la francesa Renell Lamote (2:03:00) i l'ucraïnesa Olha Layakhova (2:03:24).

«M'agrada córrer per davant i en el carril 1, però no m'han deixat, he hagut d'anar per fora, quasi en el carril 3. He intentat anar cap endavant però les cames no donaven per més», va declarar Guerrero que tot i així estava contenta «de veure'm en la final i ser tan a prop de les medalles».