Tocat després d'encadenar dues derrotes contra el Barça que l'han apartat de la lluita per la Copa i la Lliga, el Reial Madrid encara una veritable prova de foc davant l'Ajax en un moment anímic ben baix. Però torna a la Lliga de Campions, la seva competició preferida, i ho fa amb un bon resultat del duel d'anada (1-2) i després de mil dies consecutius de ser-ne el vigent campió.

Arriba a la cita Santiago Solari, el tècnic, amb el seu crèdit minvat i escoltant ja el nom de José Mourinho com a primer candidat per convertir-se en el seu substitut el curs vinent. Sap l'argentí com funciona el Reial Madrid i quan ahir se li va preguntar per això, va respondre amb humor: «Aquest club sempre ha tingut més candidats que Julia Roberts, em sembla bastant normal». No podrà comptar amb Sergio Ramos, sancionat amb dos partits. El seu lloc l'ocuparà Nacho Fernández. En atac tornarà Lucas Vázquez per un Bale que està sentenciat per la seva afició. Marcos Llorente està descartat, mentre que Brahim Díaz i Álvaro Odriozola són baixa per decisió tècnica.

L'Ajax, sense partit aquest últim cap de setmana, arribarà més fresc i amb la moral alta després d'imposar-se al Feyenoord en la semifinal de la Copa d'Holanda per 0-3 ara fa uns dies. S'espera que Erik Ten Haag repeteixi el 4-3-3 de l'anada amb Hakim Ziyech, Dusan Tadic i David Neres com a homes més avançats.