Cop sobre la taula de l'Spar Citylift Girona que, quatre dies després de la derrota a la final de Copa, va posar ahir a la nit un peu i mig a les semifinals de l'Eurocup assaltant Lió, on va gua­nyar per 23 punts de diferència (57-80) en un resultat que converteix el partit de tornada, dijous vinent a Fontajau, en una cita molt més plàcida del que tothom hauria pogut preveure. Una immensa Nadia Colhado, oblidant-se de la seva dolorosa lesió a la mà dreta, va ser determinant al costat de l'encert en atac de Williams i Hampton i l'ofici de Núria Martínez i Laia Palau. Les més que possibles semifinals serien el sostre europeu de l'Uni, la temporada passada el Galatasaray les va eliminar en quarts, que té molts números de jugar-se un lloc a la final de la competició contra les també franceses del Montpeller que dimecres es va avançar en la seva sèrie contra el Flammes Carolo (75-91).

Sense Julia Reisingerova, que s'havia quedat a Girona per la lesió al genoll que es va fer en la final de Copa, i amb Núria Martínez i, sobretot, Nadia Colhado minvades físicament el partit a Lió, no semblava arribar en el millor moment per a les gironines, però l'Uni va fer una posada en escena impactant en una autèntica demostració d'ofici. Un parell de triples de Núria Martínez van servir per entrar al partit, 0-8 després d'una bona assistència de la base de Mataró a Colhado, contra un Asvel Lió que no va poder comptar amb Clark ni tampoc, de manera inesperada, amb la seva millor jugadora Clarissa Dos Santos.

El canvi de Shay Murphy per Gabby Williams ha provocat que, de manera natural, l'Uni també hagi modificat el seu estil perquè la jove aler nord-americana busca moltes més posicions interiors que la veterana tiradora de Califòrnia. Aquest joc físic de Williams s'adapta bé al bàsquet que es juga a França i la combinació de l'exjugadora d'UCCON al tres i Hampton al quatre va donar molta vida en atac ahir a l'Uni que, amb elles dues a la ratlla dels 10 punts cadascuna, i tot l'equip treballant molt en defensa, Surís va provar diferents alternatives en zona, va dominar els dos primers quarts del partit arribant al descans amb 12 punts de diferència (24-36).

Sense Dos Santos i Clark, el Lió patia molt per anotar més enllà dels triples de Tanqueray, i l'Uni va estar apunt de rematar-les en un tercer quart que va tenir una autèntica protagonista. Oblidant-se d'uns problemes que, tard o d'hora, l'acabaran obligant a passar pel quiròfan, Nadia Colhado es va fer immensa dins la zona per agafar rebots, anotar i dominar el partit enlairant l'Spar Citylif Girona fins als 20 punts de diferència (30-50). Algunes errades gironines, penalitzades per l'experiència de Tanqueray i Allemand, van provocar que la diferència al final del tercer quart baixés fins als 13 punts (43-56). Els intents de reacció de les franceses van ser inútils, perquè, en els moments que provaven d'aixecar el cap l'Uni les va castigar amb bàsquets claus com un triple de Gabby Williams (48-61), un 2+1 de Colhado (52-71) o un nou triple de Laia Palau que aixemplava les diferències fins als 26 punts (52-78) que van ser 23 al final del partit (57-80).