El Barcelona, sense brillantor en el joc d'altres dies però letal en atac, va remuntar un partit que se li va complicar contra un combatiu Rayo Vallecano (3-1) i va sumar tres punts més a La Lliga Santander abans del partit de tornada dels vuitens de final de dimecres de la Lliga de Campions contra el Lió. El líder va reaccionar bé al gol de Raúl de Tomas a la primera part gràcies, en part, als canvis ofensius a la segona d'Ernesto Valverde. Piqué, abans del descans, Messi, de penal, i Luis Suárez van acabar amb la resistència del Rayo que, malgrat competir contra el totpoderós equip català, va encadenar la sisena derrota consecutiva.

Va ser un partit d'entreguerres, a les grades i també a la gespa, on els jugadors del Barcelona, després de quatre partits seguits jugant lluny del Camp Nou, van mostrar una versió dièsel, pensant en l'eliminatòria encara oberta contra el Lió. Els locals, amb titulars com Dembélé, Rakitic i Sergi Roberto a la banqueta, es van enfrontar a un rival de la zona baixa en crisi que tenia clar com jugar al Camp Nou. Míchel, conscient que la defensa és el seu particular taló d'Aquil·les, va apostar per fer-se fort enrere, incomodant la circulació de la pilota blaugrana amb una defensa de tres centrals, una aposta tàctica que aquesta temporada està incomodant Valverde.

Li costava obrir el camp a l'equip blaugrana. Els laterals no sorprenien per fora, mentre que per dins ni Messi ni Coutinho exigien als defenses vallecans. Un monòleg sense idees en el qual Arthur Melo s'empetitia i només la cresta d'Arturo Vidal emergia a la medul·lar robant pilotes. Malgrat la falta d'idees, van arribar les primeres ocasions blaugrana. Suárez, en un xut, Messi, en un remat de cap que Dimitrievski va rebutjar, i una rematada fluixa de Coutinho. Tres arribades que van precedir el gol de Raúl de Tomás. El 9 del Rayo, que en els primers compassos del partit va avisar amb una caiguda a la vora de l'àrea que l'àrbitre no va xiular, va caçar una pilota llarga i, en solitari, va desfer-se de Piqué i Semedo per inventar-se una canonada ajustada al pal (0-1, min.25). Se li complicava el partit al Barcelona que va remar, amb més cor que joc, abans del descans. El setge va tenir premi i va arribar a pilota aturada. Falta lateral traçada per Messi i Piqué, des de darrere, va rematar a plaer amb la testa per igualar el partit (m.39).

No ho veia clar Valverde i, després de la represa, va fer entrar Dembélé. Aquesta vegada el substituït no va ser Coutinho, sinó Arthur. Repetia Valverde l'esquema (4-2-3-1) que ja va utilitzar en la remuntada de fa dues setmanes contra el Sevilla (2-4). L'aposta li va tornar a sortir bé. I això que el Rayo va sortir impetuós amb dues arribades de Comesaña i Bebé, que la defensa blaugrana va solucionar sense massa problemes. Això no obstant, el ritme era blaugrana. Obria el camp el Barcelona i així va arribar el penal d'Amat a Semedo. Messi, que es convertiaen el segon jugador de la història del club que més partits ha disputat a la Lliga (443), només per darrere de Xavi Hernández (505) va enganyar Dimitrievski.

No tancava el partit el Barça, que veia com el Rayo sovintejava l'àrea local. Valverde va voler frenar el ritme diabòlic amb l'entrada de Rakitic. Dembélé va conduir la transició, Rakitic va triangular amb Suárez i l'uruguaià va marcar a plaer esquivant el patiment (m.82).

Al final del partit Dembélé va retirar-se amb molèsties i avui serà sotmès a proves per saber si podrà jugar dimecres contra el Lió.