El rosinc Maverick Viñales (Yamaha) va sumar la setena pole position de la seva carrera esportiva i la primera de la temporada, en ser el més ràpid en la classificació per al Gran Premi de Qatar de Moto GP que avui es disputa al circuit de Losail. D'altra banda, el gironí Albert Arenas aconseguia la sisena posició a Moto3. Al costat del pilot de Roses, a la primera línia hi haurà l'italià Andrea Dovizioso (Ducati) i Marc Márquez (Repsol Honda), que malgrat patir caigudes durant la jornada va saber aprofitar al màxim el treball per situar-se tercer amb escassament una mil·lèsima de segon de desavantatge respecte al transalpí.

No van estar gaire afortunats en els quarts entrenaments lliures Alex Rins i Marc Márquez, que van patir caigudes sense conseqüències, el primer al revolt dos i el segon en el sisè, tot i que aquesta circumstància no els ha impedit disputar la segona classificació. En el cas de Márquez, sisè en aquesta tanda, era la seva segona caiguda de la jornada, després de la que va patir en els tercers lliures, i a ells s'hi va afegir poc després el francès Johann Zarco, que va caure en el mateix punt que el de Suzuki. Danilo Petruci i la seva Ducati van ser els més ràpids en aquesta tanda, per davant d'Andrea Dovizioso i Maverick Viñales.

A les primeres de canvi, va ser Jorge Lorenzo qui es va situar líder en la Q1 si bé en la següent volta llançada li va arrabassar la plaça el també pilot d'Honda, el britànic Cal Crutchlow, mentre Valentino Rossi semblava no poder seguir el ritme dels seus rivals. En la segona i última sortida llançada, Jorge Lorenzo va patir una segona caiguda, aquesta vegada molt més «neta», en lliscar sobre l'asfalt després de perdre adherència la roda davantera de la seva Repsol Honda, cosa que el va deixar a costa del rendiment dels seus rivals per saber si podria passar a la Q2, però el japonès Takaaki Nakagami i els italians Francesco Bagnaia i Valentino Rossi, el van privar de ser-hi. Márquez va saber esperar el moment propici per «enganxar-se» a la roda de la Ducati de Danilo Petrucci, que encara tot i saber que el portava darrere es va veure obligat a augmentar el ritme per intentar millorar la seva posició, però mentre l'italià no va aconseguir passar de la setena plaça, l'espanyol va poder ascendir de la vuitena a la tercera plaça, una primera línia més que laboriosa per al campió del món de Moto GP. I, mentre Viñales li donava a Yamaha la primera «pole» de la temporada, Rossi no va poder passar del catorzè lloc per darrere d'Alex Rins, Joan Mir i Aleix Espargaró. Jorge Lorenzo quinzè, per davant de Pol Espargaró, i Tito Rabat, divuitè després de patir una caiguda en la primera classificació.