El defensa del Barcelona Jordi Alba va dir ahir que la seva renovació, fins al 30 de juny del 2024, arriba en «el millor moment» de la seva carrera i que amb aquesta es compleix «el somni» de seguir vinculat al conjunt blaugrana.

«Gràcies a la meva dona i al meu fill, tinc una estabilitat emocional tremenda, em sento ple en tots els aspectes de la meva vida i això es reflecteix en el terreny de joc. Ara, em cuido molt més que abans, he madurat molt com a futbolista i com a persona i, a punt de complir 30 anys, em sento en el millor moment de la meva carrera», va assegurar durant l'acte de renovació.

Alba va recordar que va estar 8 anys al planter blaugrana i que, si compleix el seu nou contracte, completarà 12 temporades més com a professional defensant la samarreta del Barça. «Farà 20 anys que soc a la que considero casa meva», va dir, orgullós.

El lateral, que tindrà una clàusula de rescissió de 500 milions d'euros, va afegir que ahir era un dia «molt emotiu i especial», perquè la seva màxima il·lusió sempre va ser triomfar al Barcelona, fins i tot quan va haver d'anar-se'n al València: «Llavors vaig dir als meus agents que, si sorgia la possibilitat de tornar, no escoltessin altres ofertes».

Al camp, la seva connexió amb l'estrella de l'equip, el davanter Leo Messi, és especial. Per això Jordi Alba confia que una de les pròximes renovacions que faci el club sigui la de l'astre argentí. «Tant de bo que en Leo es quedi, almenys, fins al temps que hi sigui jo, perquè el gaudiré moltíssim. Qualsevol s'entén amb ell. Et fa molt millor jugador», va dir. Gairebé tan exultant com el lateral blaugrana estava Jordi Mestre, el vicepresident del club responsable de l'àrea esportiva que el va acompanyar durant l'acte i que va qualificar Alba com «el millor lateral esquerre del món».

Dembélé no s'entrena

La plantilla del Barça va fer ahir el primer entrenament setmanal per preparar el partit de demà de la Lliga de Campions contra el Lió (0-0 a l'anada), una sessió de recuperació amb la presència d'alguns jugadors del filial i sense Dembélé. El francés es va sotmetre a proves mèdiques després del partit de dissabte contra el Rayo que van determinar l'existència d'una «petita elongació en el bíceps femoral de la cuixa esquerra» que el fa ser dubte per demà. Tres jugadors del filial -Dani Morer, Jorge Cuenca i Oriol Busquets- van treballar amb el primer equip.