El Puigcerdà podia proclamar-se campió de la lliga d'hoquei gel si guanyava ahir el Txuri Urdin, el gran favorit per guanyar el campionat. Els de la Cerdanya havien guanyat els bascos dissabte en el tercer partit de la fase, i amb un altre triomf davant la seva afició sentenciarien el campionat. Però els groc-i-negres no van aprofitar aquest avantatge i van caure en el quart partit de la fase per 5-9. Per tant, ara l'eliminatòria torna a estar empatada (2-2) i el partit definitu es jugarà el pròxim dissabte a Sant Sebastià.

Els visitants van sortir decidits a forçar el cinquè partit i poder guanyar la Lliga davant la seva afició, i es van avançar dos cops al marcador. Tot i així, els locals van aconseguir igualar el partit a dos gols abans del primer descans.

Fins i tot, els groc-i-negres es van avançar en el marcador amb el 4-3, un resultat que feia que el títol es quedés a Puigcerdà després d'11 anys. Però els bascos van reaccionar ràpidament. De fet, el partit d'ahir va ser molt igualat fins al 4-4, en el segon període. Després, quatre gols consecutius del conjunt donostiarra (4-8) van acabar amb les aspiracions dels locals. Al final, 5-9, i la final es decidirà a la pista del Txuri Urdin, que ha guanyat els dos últims campionats domèstics.

El conjunt entrenat per Salva Barnola viatjarà dissabte a Sant Sebastià amb algunes baixes importants després dels dos partits d'aquest cap de setmana. Una de les més destacades podria ser la de Carlos Rivero, que ahir ja no va disputar el partit.