El Reial Madrid va confirmar ahir la destitució com a tècnic de Santiago Hernán Solari, segon de la temporada actual sumant també la de Julen Lopetegui, després de la reunió que va mantenir la junta directiva del conjunt blanc, ja pràcticament sense opcions de guanyar res aquesta temporada. Així mateix, va confirmar el retorn de Zinedine Zidane, que signa fins al juny del 2022. El francès es va mostrar «molt feliç» per la seva tornada com a entrenador del Reial Madrid, ja que va deixar el club de forma imprevista el passat 31 de maig, i va assegurar que arriba per «posar el club on ha d'estar», confessant que no podia dir «no» a Florentino Pérez.

«Sé que és un dia especial per a tots i estic molt feliç, que és el més important, de tornar a casa. I el que vull és una altra vegada treballar i posar el club on ha d'estar, l'únic per a mi és començar a treballar, no podia dir no al president», va assenyalar Zidane durant la seva presentació a la Llotja d'Honor del Santiago Bernabéu.

L'exjugador, que va fer broma en dir que no havia «anat molt lluny» perquè segueix vivint a Madrid, va recordar que va marxar perquè ho necessitava. «I pot ser que la plantilla també després d'haver-ho guanyat tot, no només amb mi, abans també. Em va trucar el president i com l'estimo molt a ell i al club aquí estic», va comentar, deixant clar que no tenia «cap deute» per haver-se'n anat de manera tan sobtada.

«Després de vuit mesos tinc ganes de tornar a entrenar, però vaig prendre aquella decisió pel bé de tots, no és que m'agradés marxar. Tampoc he volgut anar a altres equips», va assenyalar. Per al francès «és una responsabilitat gran i un gran desafiament» el fet de tornar a ocupar la banqueta del tretze vegades campió d'Europa, «no només perquè sigui la segona vegada».

Santiago Solari va ser nomenat, primer provisionalment el 29 d'octubre i després de forma oficial en signar un contracte el 13 de novembre fins al 30 de juny de 2021, per saltar des del filial blanc a ocupar el lloc deixat per Julen Lopetegui, l'elegit al mes de juny per iniciar un nou projecte després de la sobtada marxa del mateix Zinedine Zidane.