La Guàrdia Urbana ha detingut cap a les 16.45 h prop del Camp Nou, al número 170 de la Rambla Badal, a cinc persones després que resultessin ferides per haver participat en una baralla entre aficionats del Barça i l'Olympique de Lió, que aquest vespre juguen la tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions. Tots han estat traslladats a centres sanitaris per ferides de diversa consideració i després passaran a disposició dels Mossos d'Esquadra. Els ferits i detinguts són dels dos equips, segons han explicat fonts de la Urbana a l'ACN.

D'altra banda, una hora abans, cap a les 15.45 h, cinc aficionats francesos més han resultat ferits en una altra agressió suposadament comesa per radicals del Barça a l'avinguda Madrid amb Gran Via de Carles III, també prop de l'estadi blaugrana, segons ha avançat la SER i han confirmat fonts policials a l'ACN. De moment es busca els agressors. Un dels agredits podria tenir una ferida al cap i ha estat traslladat a l'Hospital del Sagrat Cor, mentre que els altres quatre han estat ruixats amb gas pebre.

Màxima alerta a Barcelona per la presència d'ultres de l'Olympique de Lió

Màxima alerta a Barcelona per la presència d'ultres de l'Olympique de Lió

En el partit d'anada, jugat a Lió, va estar present una representació dels seguidors radicals del Barcelona (Boixos Nois), que va tenir accés al camp, per ordre expressa de la policia francesa. Els Boixos van increpar fins i tot seguidors del FC Barcelona, cosa que va suposar que el club obrís una investigació.

Per això, els Mossos d'Esquadra vigilen els moviments de tots dos grups radicals. Els 'Bad Gones', que compten amb més de 6.000 aficionats a les seves files, tenen ramificacions a la ultradreta i els últims anys han protagonitzat diversos incidents, fins al punt que la UEFA va amenaçar el Lió amb el tancament del camp després dels enfrontaments amb els Çarso, seguidors d'ultraesquerra del Besiktas turc.

De moment, a Barcelona, els seguidors de l'OL s'han instal·lat a la plaça d'Artós, un dels llocs de reunió de les Brigades Blanquiblaves. Abillats amb els colors blaugrana i blanc de l'OL, alguns amb la cara tapada, i entonant càntics: "Lyonnais, lyonnais", la idea és reunir un bon nombre i acostar-se en comitiva cap al Camp Nou.

S'espera a Barcelona l'arribada d'uns 5.000 seguidors de l'OL, la majoria d'ells aficionats sense cap tipus de relació amb aquests grups radicals. Aprofitant la proximitat de les dues ciutats, molts arribaran aquest dimecres per carretera.