Un gran gol i dues assistències de Leo Messi a la recta final del partit van acabar amb el patiment del Barcelona davant l'Olympique de Lió (5-1) i van classificar el conjunt blaugrana per als quarts de final de la Lliga de Campions. El Barça, que dominava al descans per 2-0, es va complicar la vida després de la represa i, arran d'una diana de Tousart que no hauria hagut de pujar al marcador per falta a Lenglet, ho va passar realment malament abans que l'astre argentí aparegués per liquidar el duel i classificar-se per als vuitens per dotzè cop consecutiu.

Es respirava una d'aquelles grans nits de «Champions» al Camp Nou i el Barça no va decebre en l'arrencada. Endollat ??des del xiulet inicial, va ficar la cinquena marxa només començar i va posar setge a la porteria defensada per Lopes, disposat a resoldre l'eliminatòria per la via ràpida. Messi ja va posar a prova, només començar, Lopes, que va enviar a córner un xut de l'astre argentí, i inauguraria el marcador, al 18, marcant a l'estil Panenka un penal força dubtós de Denayer a Luis Suárez. Les coses empitjorarien per als francesos després d'una topada entre Coutinho i Lopes que va deixar commocionat el porter del Lió, que va abandonar desolat el terreny de joc passada la mitja hora. Abans de deixar el seu lloc a Gorgelin, el porter portuguès encara va tenir temps de treure una mà per desviar una rematada de Luis Suárez i d'encaixar el 2-0, que el mateix Luis Suárez va regalar a un Coutinho a la recerca de la seva redempció futbolística.

L'esquadra lionesa intentava desfer-se de la pressió blaugrana amb un parell d'arribades a la contra que van acabar amb els trets desviats de Ndombele i Moussa Dembélé. A l'altra àrea, Gorgelin s'estrenava endevinant la intenció de Messi en un u contra u, tot i que a punt va estar d'encaixar el tercer abans del descans, després de l'enèsima jugada de Suárez, incansable durant el matx i que robava la cartera a la defensa francesa abans de creuar massa.

Messi la va tenir a l'inici de la represa, però la seva vaselina sobre la sortida de Gorgelin la va treure Marçal sota pals. No obstant això, va ser el Lió qui va fer un pas endavant i va començar a jugar més en el camp rival, conscient que el guió del partit només podia fer-ho miques amb un gol. Fekir, l'estrella dels gals i que no va poder jugar al partit d'anada per sanció, apareixia per fi als 55 minuts del partit, amb un xut desviat des de fora de l'àrea.

Tres minuts després, Tousart rematava a gol, amb la dreta, un mal refús de Busquets. El VAR revisava la jugada, que havia començat amb Marcelo en posició dubtosa i amb una falta claríssima del mateix Marcelo a Lenglet. Malgrat tot, el polonès Marciniak acabava donant validesa al corrent i el 2-1 pujava al marcador. El gol visitant va desconcertar encara més el Barça, asfixiat per la pressió lionesa. L'equip francès començava a somiar amb donar la sorpresa i Fekir rematava alt a la recerca del 2-2. El Camp Nou es posava nerviós veient com un gol deixava fora el Barça dels quarts de final.

Coutinho va tenir el tercer gol local, però va disparar molt forçat després de superar a Gorgelin abans de ser substituït per Osumane Dembélé. I llavors va aparèixer el «10», com sempre, per rescatar el Barça. A dotze per al final, Messi va conduir una contra i en el seu eslàlom trencava la cintura de Marcelo i Denayer i feia impossible l'estirada del porter de Lió per fer l'3-1. Les seves dues següents intervencions van ser dues assistències a Piqué i Dembélé, que van servir per tancar el compte del marcador i signar una golejada. Ja ho va dir el crac de Rosario: el Barcelona vol aquesta «Champions League». Ahir va fer un pas més per aconseguir el seu objectiu. El rival dels blaugrana als quarts sortirà d'entre Ajax, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Porto, Tottenham i Juventus.