El FC Barcelona disputarà els quarts de final de la Lliga de Campions contra el Manchester United, amb l'anada a Old Trafford i la tornada al Camp Nou. El sorteig celebrat ahir a Nió va assenyalar ja l'hipotètic camí fins a la final del Wanda Metropolitano de l'1 de juny sense el Manchester City de Pep Guardiola i la Juventus de Cristiano Ronaldo, per l'altre costat del quadre. Els blaugranes, que arriben a aquesta ronda després d'eliminar l'Olympique de Lió, se les heuran amb l'equip d'Ole Gunnar Solskjaer, que va protagonitzar una de les sorpreses de vuitens a l'eliminar el Paris Saint-Germain amb una remuntada al Parc dels Prínceps.

Malgrat que el sorteig va oferir que l'anada fos al Camp Nou, la UEFA, tal i com ja havia anunciat, va canviar l'ordre dels partits ja que a United i City els havia tocat jugar a Manchester la mateixa setmana els seus partits de tornada i era l'únic condicionant a evitar per part de l'organisme. Així, primer el 'Teatre dels Somnis' i després el Camp Nou seran els escenaris d'un encreuament que no era dels pitjors possibles per al Barça. Solskjaer, que va agafar el relleu del destituït Mourinho, ha donat una millor cara a l'equip de Manchester, traient el millor de jugadors com Pogba o Lukaku. En total, l'exjugador només ha perdut en dos dels 18 partits amb els red devils.

Dues finals precedeixen aquest encreuament de quarts. A Wembley 2011 i també a Roma 2009 el Barça va guanyar el trofeu a l'equip entrenat per Alex Ferguson, encara que prèviament a les semifinals de 2008, l'últim precedent a eliminatòria, va ser el United qui va eliminar l'equip blaugrana per un global d'1 -0.

El sorteig no només va oferir els encreuaments de quarts de final, sinó que també va dibuixar el camí cap a la final. Així el Barça, si elimina el United, s'enfrontaria al guanyador del duel entre Liverpool i Porto i ho faria jugant l'anada al Camp Nou. De la seva banda, el City al Tottenham, en un duel anglès sense precedents en la Champions. Pel que fa a la Juventus, després d'eliminar l'Atlètic amb hat-trick de Cristiano Ronaldo, se les haurà amb l'Ajax, botxí del Madrid al Bernabéu. Els vencedors de les dues eliminatòries s'enfrontaran entre ells a les semifinals per un lloc a la final.

«Anem primer a Manchester. Em sembla que no hi hem guanyat mai, a Old Trafford, i tant de bo en traiem un bon resultat. Si es vol ser campió s'ha de superar el rival que toqui», deia des de Nyon Guillermo Amor. Andy Cole, representant del United va dir que serà «molt difícil aturar Messi» i va recordar que va estar «fantàstic» contra el Lió.

Vila-real-València, a l'Europa League

Pel que fa a l'Europa League, el sorteig va definir un derbi valencià als quarts de final. Els partits es disputaran l'11 i el 18 d'abril i, entremig, el Vila-real haurà de visitar Montilivi en partit de Lliga. Els altres duels de quarts seran Arsenal-Nàpols, Benfica-Eintracht i Slavia de Praga-Chelsea.