Un punt més per a l'objectiu. El Peralada-Girona B va empatar ahir contra el Terol (0-0), en trobar-se negat amb el gol. Els de l'Alt Empordà van topar amb un rival amb les mateixes necessitats i entre tots dos van repartir-se les ocasions que van desgranar-se durant el partit. Ni l'un ni l'altre van ser capaços de traduir-les amb encert al marcador i, en conseqüència, continuen allà mateix. Però amb un punt més, que sumar sempre és bo. Ara, el Peralada, amb 33 punts, es manté amb dos punts de coixí respecte al descens, que passa a marcar l'Ontinyent, amb 31. Tocarà apretar aquest últim tram de temporada per assegurar la salvació.

«És un partit importantíssim que marcarà l'esdevenir del curs», va dir Chicho a la prèvia. Doncs bé, així s'ho van prendre els seus jugadors. Davant d'un rival amb la mateixa situació i interessos a la lliga, era important portar la batuta per decantar la balança a favor. I és que el Terol anhelava els tres punts tant com els xampanyers. L'esforç del Peralada per elevar el nivell de l'exigència va notar-se d'inici amb dues ocasions clares. Primer era Àlex Pachón engaltant una pilota morta a la petita i després Ferraresi qui enganxava el refús del porter Valera. La pilota va topar amb el travesser. Immediatament, això es tornaria a repetir amb una rematada de cap de Teo Quintero, que va rebre una assistència de Juanma Boselli centrant una falta. Se'n feien creus.

Si el Peralada havia tingut les seves oportunitats, el rival també en tindria. José Suárez va ser una assegurança impedint el gol del Terol. En la primera acció de perill del conjunt visitant, l'asturià blocava un xut de De la Mata des de fora l'àrea. Els rivals van gaudir d'uns minuts de glòria, però l'estratègia no els va sortir bé. Amb el cap fred, els de Chicho van escapçar una falta al lateral, una a la frontal i un córner que a punt va estar d'entrar al fons de la xarxa de Suárez amb un gol olímpic. L'últim ensurt abans del descans va donar-lo Becerra amb un xut a l'escaire que va fer brillar el porter blanc-i-verd amb una gran actuació per aturar-lo.

A la represa, el Peralada no va afluixar. Volia i necessitava el gol, així que Andzouana va provar-ho des de la frontal, però el seu xut marxaria llepant el segon pal. Només entrar, Maxi Villa i Pau Miguélez van protagonitzar una jugada que va acabar als peus de Pachón, sense que pogués tocar-la amb prou efecte com per superar Valera. Boselli també ho va intentar, però no va entendre's amb Miguélez -que es trobava sol- i acabava enviant un cacau llunyà fora la porteria. Els xampanyers van aferrar-se al gol amb dents i ungles, però l'encert no estava de la seva part. Miguélez i Villa van tenir els últims tirs, però no hi havia manera que la pilota entrés dins.