Rubén Alcaraz, Jordi Masip i Sergio González, per part del Valladolid, i Alberto García i Àlex Moreno, per part del Rayo, no faran acte de presència aquest proper dilluns a l'estadi de Montilivi, escenari del partit internacional amistós que la selecció de Catalunya disputarà contra la de Veneçuela. Els clubs els ho prohibeixen. El Valladolid va prendre la decisió només 24 hores després d'anunciar que tant els dos jugadors com el tècnic es concentrarien amb el combinat català. Una decisió que havia aixecat molta polseguera, sobretot a l'entorn, que s'hi va posar en contra entenent que l'equip, que s'està jugant la continuïtat a Primera, no es podia permetre el «luxe» de deixar anar alguns dels seus jugadors per disputar un matx que no és de caràcter oficial.

El conseller delegat del Valladolid, Carlos Suárez, va comunicar ahir al matí la decisió als implicats. Ho va fer tant a Alcaraz i Masip com també al seu tècnic, Sergio González. Tot i que en un principi se'ls havia donat permís i fins i tot el mateix club així ho havia anunciat, en només un dia feia marxa enrere i canviava radicalment la seva postura. Per explicar-ne els motius, el Valladolid va emetre un comunicat. En l'escrit, mostrava el seu respecte cap a la Federació Catalana de Futbol, però alhora es justificava assenyalant que amb això el que intenta és minimitzar riscos i també defensar els seus interessos en un «moment clau de la temporada».

Per part seva, el Rayo Vallecano va assegurar que vol evitar «qualsevol risc de lesió», així com argumenta que «a més, a causa de la incorporació immediata d'un nou entrenador, creiem que és de vital importància que els jugadors estiguin a totes les sessions preparatòries de cara a assimilar els conceptes tàctics del nou míster», va afegir el club madrileny en un comunicat.