L'Olot visita aquesta tarda un dels estadis més complicats de la categoria: el Rico Pérez d'Alacant, per enfrontar-se a l'Hèrcules, un dels gegants de Segona B. «Partits com el de l'Hèrcules i com tots els que venen són els que ens agrada jugar i els que més gaudim. Des dels jugadors fins a l'afició, passant pel cos tècnic i el cap de premsa», valorava l'entrenador Raúl Garrido. L'Olot ja ha demostrat que no li fa gens de por jugar a casa dels grans. Els triomfs a Lleida (0-1) i Vila-real B així ho demostren (1-2). Garrido no podrà jugar amb Hèctor Simon, per sanció, però recupera el lateral esquerre Pep Chavarría.

Els olotins venen de digerir durant la setmana un empat amb gust de derrota a casa davant l'Ontinyent (0-0). Els de Garrido es van mostrar molt superiors, fet reconegut per Vicente Parras, entrenador dels valencians, i se'ls va anul·lar un gol per un fora de joc inexistent (m. 90). Tot i això, Garrido assegura que l'equip ja no hi pensa. «El grup ha paït bé l'empat perquè és un grup molt madur. Va haver-hi uns dies de frustració per la injustícia de no haver sumat els tres punts que mereixíem, però ja ha passat. Hem entrenat amb alegria i tenim molta confiança».

Els de la Garrotxa només han encaixat 22 gols aquesta temporada i són, juntament amb l'Hèrcules, l'equip menys golejat. Els de Garrido aconsegueixen encaixar tan pocs gols gràcies al control de l'esfèrica i el treball en transició defensiva, mentre que els de Planagumà destaquen per centrar el joc a defensar bé i prioritzar la seguretat defensiva per sorprendre al contraatac. «Som dos equips difícils de superar en defensa i això serà clau. Tenim dos estils ben diferents i guanyarà qui sàpiga imposar el seu i adaptar-se al del rival».

Pel que fa a la baixa del capità de l'equip, Hèctor Simón, Garrido es mostra tranquil i mira de treure'n ferro. «Qualsevol jugador que jugui donarà el nivell perquè tots tenen les idees assimilades de l'estil amb el qual competim. Trobarem a faltar l'Hèctor perquè és un gran jugador, però tots estan preparats per jugar».

L'Hèrcules amenaçarà la porteria de Xavi Ginard amb dos davanters contrastats a la categoria com l'exolotí Carlos Martínez i l'ex del Girona i del Llagostera Benja Martínez, incorporat aquest gener procedent de l'Elx.