La selecció catalana de futbol s'entrena aquest matí a l'estadi de Montilivi per preparar l'amistós internacional d'aquesta nit contra Veneçuela (21.00), que omplirà les grades del camp del Girona amb més de 14.000 espectadors (les entrades estan exhaurides). Gerard ha reunit abans de la sessió els jugadors convocats sobre la gespa de Montilivi i després d'una petita xerrada, els futbolistes han començat a fer un suau entrenament. El Girona hi està representat amb Pere Pons, Àlex Granell, Marc Muniesa i Aleix Garcia.

El Catalunya-Veneçuela representa el retorn de la selecció catalana des del desembre de 2016. Per primera vegada Catalunya disputarà un amistós en data FIFA. Un cop s'acabi l'entrenament Gerard López farà una roda de premsa per analitzar els detalls de l'enfrontament, marcat per la baixa d'última hora de Xavi i per la negativa de l'Osca, el Rayo i el Valladolid a deixar els seus jugadors.

Gerard: Estic convençut que Montilivi s'omplirà

Un cop finalitzat l'entrenament, el seleccionador català absolut, Gerard López, a la sala de premsa de Montilivi, ha analitzat com afronta el grup aquest xoc. "És un partit molt especial, estic convençut que l'estadi serà una festa. L'afició respondrà i l'omplirà. Els jugadors tenen molta il·lusió de jugar aquesta nit, l'ambient al vestidor és sensacional", ha reconegut. En aquest sentit, ha analitzat l'absència de Xavi Hernández: "És una llàstima que no hagi pogut venir, però tant de bo puguem comptar amb ell més endavant".

En referència a la confecció definitiva de la convocatòria, López ha afirmat que "la llista és il·lusionant i competitiva, amb una barreja entre jugadors veterans com Gerard Piqué i Sergio García, i d'altres joves que debuten com Riqui Puig. Malgrat els contratemps que hem tingut, considero que l'equip té un nivell extraordinari". Pel que fa al rival, el combinat veneçolà, ha asseverat que "es tracta d'un rival poderós que ha crescut molt en els últims anys. Divendres van demostrar el seu potencial guanyant l'Argentina al Wanda Metropolitano. Serà un bon test per veure quin nivell tenim en l'actualitat".

Per la seva banda, el capità de la Selecció Catalana Absoluta, Sergio García, que avui superarà els 15 partits que ha disputat Sergio González amb l'Absoluta, ha manifestat que "tenim moltes ganes que comenci a rodar la pilota per enfrontar-nos a un rival de magnitud com Veneçuela. Personalment, estic molt satisfet i orgullós de poder superar Sergio González amb Catalunya. És un honor defensar aquesta samarreta. A nivell físic, cada dia em trobo millor i aquest partit em vindrà bé per tenir minuts de cara a la propera jornada de lliga".