L'australià Michael Matthews (Sunweb) s'ha emportat en l'esprint la segona etapa de la Volta a Catalunya, de 166,7 quilòmetres amb inici a Mataró (Maresme) i final a Sant Feliu de Guíxols, mentre que el belga Thomas de Gendt (Lotto Soudal) ha mantingut el lideratge.

En una jornada relativament plana en la qual el vent ha estat el protagonista, el velocista ha guanyat amb solvència pel davant de l'espanyol Alejandro Valverde (Movistar), que en acabar segon ha bonificat sis segons i tres més en l'últim esprint intermedi que li permeten gaudir d'una renda de 10 segons sobre els galls del pilot.

Entre els favorits, només el britànic Chris Froome (Sky) ha cedit terreny després de patir una caiguda a uns 40 quilòmetres de meta. La quatre vegades campió del Tour de França ha perdut al voltant de deu minuts respecte al gran grup.

Després de les dues etapes mediterrànies, el pilot afrontarà demà la primera de les dues etapes pirinenques amb final a Vallter 2000, un port de categoria especial en què els favorits posaran a prova els 2 minuts i 47 segons d'avantatge de què gaudeix De Gendt en la general.