El Figueres necessita obrir nous temps per estar en bones mans?

Jo li faré un altre joc de paraules: la Unió no està en bones mans i per això necessita que arribin Nous Temps.

Per què no està en bones mans?

Perquè l'any del Centenari, el 80% dels actes previstos no s'han complert; perquè el futbol base no està en la seva millor època i els nanos marxen del Figueres; perquè el primer equip no pot estar patint per baixar a Primera Catalana l'any del Centenari. Tot això són mostres que no estem en bones mans. N'hi ha més: al desembre van marxar tres jugadors i tot i que diuen que tenim molts diners, només en va venir un. Ens consta que al llarg de la temporada hi ha hagut tensions de tesoreria, i que els jugadors i el cos tècnic han estat mesos sense cobrar. La Unió no està en bones mans. Cal un canvi. No és cap revolució, és una adaptació als nous temps. Calen cares noves, gent jove, i tot això nosaltres ho hem aconseguit incloure al nostre programa econòmic, esportiu i social. Som un equip ben preparat que estima molt la Unió.

Quina seria la categoria mínima per al Figueres si vostè guanya les eleccions?

Nosaltres somiem tocant de peus a terra. Tenim una taula de vuit potes i totes les volem ben collades. El Figueres ha d'estar on els socis i patrocinadors ho permetin. Tot això junt diu que el nostre projecte és recuperar, a partir del que ja tenim a casa, on hi ha molt bons jugadors, talent esportiu empordanès que ara corre pel món.

Com el que fa l'Olot, amb els gironins?

Ells són econòmicament més potents i són una selecció gironina. Per què no podem ser nosaltres una selecció empordanesa a Tercera Divisió? Estem convençuts que si recuperem aquest talent, més el que ja tenim, més alguna incorporació, per la qual ja estem fent contactes amb equips de primeríssim nivell per aconseguir aquelles cessions de futbolistes que potser allà encara no tenen els minuts, es poden assolir bons resultats.

Tenen entrenador?

Nosaltres hem parlat amb tres tècnics. I hem sigut molt honestos amb tots ells, que estan en actiu, i els hem dit el que hi havia. No farem com els altres, que van dient que ja tenen un entrenador aparaulat. Quan arribem al club farem una auditoria i veurem si aquests diners que diuen que hi ha hi són. No serem tan esbojarrats de fer una aposta econòmica que ens pugui condemnar en el futur. Per a nosaltres el futbol base és fonamental, és el tresor del club. Hem perdut ser la referència esportiva del futbol base a la comarca. Nosaltres també volem recuperar l'orgull de club dins la comarca i Girona. Molts clubs viuen d'esquenes al Figueres. Hem de treballar per recuperar això. No volem ser la mare que re­nya, volem ser el germà gran que acompa­nya.

Les dues candidatures competeixen en igualtat de condicions?

No gens. Soc taxatiu en això. Vam començar demanant els estatuts, no ens els van donar. Vaig haver de solicitar-los a Barcelona a la Secretaria General de l'Esport i quan els vaig tenir resulta que el Figueres treballava amb uns estatuts de 2017 i nosaltres teníem uns originals, el que a Barcelona hi havia registrat, de 2008, amb una modificació de 2011. A partir d'aquí es va formar la junta electoral. Amb un representant de cada candidatura i un soci imparcial. El primer que demanem és el cens, i se'ns nega. Vam fer una consulta extraoficial a la Federació i ens van dir que teníem tot el dret del món a rebre'l. En vol més? Fa quinze dies vam demanar a la junta electoral si es podien fer servir les xarxes socials del club per exposar els programes de les dues candidatures, tampoc se'ns ha respost. ­Nosaltres no fem servir les xarxes del club, però l'altra candidatura sí i ja hem fet una denúncia a la Federació i a la junta electoral. Estem lluitant contra una maquinària ja instaurada, que no permet que la democràcia funcioni al 100%. Nosaltres hem demanat un debat públic, però no ho han acceptat.