El Figueres necessita estar en bones mans per afrontar els nous temps?

El Figueres i qualsevol equip necessiten estar en bones mans. En bones mans què vol dir? Fent les coses amb seny, vigilant l'economia, que és importantíssim per a qualsevol club o família. Només fa falta mirar el que ha passat els últims deu anys en el món del futbol, i, sense anar gaire lluny, a Figueres mateix, on ens va venir el Messies a prometre'ns que pujaríem a Primera divisió i ens va fotre a Tercera regional i ens va deslocalitzar el club. Ens van prometre el cel i ens van dur a l'infern. El soci del Figueres està conscienciat que cal estabilitat. Jo fa vuit mesos que soc president. Nosaltres vam rebre una bona herència i, per tant, al meu antecessor no el puc criticar en res. S'anava eixugant dèficit, després de la refundació.

El que fa falta al Figueres ara són bons resultats esportius?

Sí, evidentment, però una cosa es lliga amb l'altra. Jo estic involucrat amb el Figueres des dels 9 anys, i en tinc 65. El Figueres el porto a dins, m'ha donat molta fantasia, molta il·lusió, moltes nits de preocupació. L'he viscut des de molts àmbits, jugador, aficionat, metge, directiu, president. Nosaltres acabarem la temporada amb números verds, un èxit econòmic, i això ens permetrà fer un gran projecte esportiu per a la temporada que ve. Podrem fer fitxatges. El nostre grup presenta una candidatura potent, amb empresaris, que ens permeten que quan fitxem un jugador, a banda del sou, també se li busqui feina. Intentarem fer quatre o cinc fitxatges que marquin la diferència sense estirar més el braç que la màniga. Li puc assegurar, però he de ser discret i no puc dir-ne el nom, que hi ha un empresari important, potent, que vol posar un anunci a tota la part exterior del gol sud gastant-s'hi 10.000 euros. Però la condició és que guanyi jo i fer-ho oficial l'1 d'abril.

Aquest any s'ha patit massa?

Hem patit, no hem acabat d'anar bé, però diumenge vam fer un pas de gegant gua­nyant al camp del Grama i aquest cap de setmana en farem un altre si també superem l'Ascó. El soci ha de saber, però, que aquest equip no l'he fet jo. Jo fa vuit mesos que hi soc. Vaig entrar l'1 de juliol. Aquest equip ja estava fet. Amb això no vull culpabilitzar ningú, simplement que se'm valori pel que jo faci.

Tenen entrenador aparaulat ja?

Tenim dues coses. Depèn de com vagi aquest final de temporada. Una és un entrenador important, que no podem revelar. Per l'altra hem de veure com acaba la temporada. Nosaltres som honrats i no volem lligar cap jugador ni cap entrenador per no deixar les mans lligades si guanya l'altre candidat. Si volguéssim sembrar un camp de mines, començaríem a signar contractes, i ja s'espavilaria qui vingués al darrere. En tota la campanya electoral no veurà ni un escrit ni un signe de crítica cap a l'altra candidatura. I en canvi en veurà moltes dels altres cap a nosaltres. Algunes crítiques m'han fet enfadar. D'altres em fan riure, com per exemple que diguin que jo mai he pagat la quota de soci.

La Federació ha donat la raó a un soci del Front Unió que es queixava que no el deixaven votar.

Si ho diu la Federació, encantat. Una de les primeres coses que faré si soc president serà ordenar el tema dels socis. No és ni lògic ni normal que un empresari agafi quatre carnets de tribuna al seu nom i tingui un vot. No és normal que un soci que paga 110 euros vegi que després hi ha, sembla ser, un tracte verbal, perquè els del Front Unió tinguin una rebaixa i en paguin 65. Per nosaltres, que puguin votar tots però, ep!, això ho ha de dir la junta electoral.

Quin són els pilars del seu projecte?

Hem parlat del rigor econòmic. També vam dir que faríem un equip femení i ja està en marxa. Volem donar suport al futbol base. Els últims dos partits han jugat dos juvenils, Bora i Valverde, al primer equip. Vaig prometre obrir les portes del Figueres a l'Empordà, i qualsevol soci d'un club de la comarca té l'entrada a 5 euros.