Serà difícil, encara que no pas impossible, repetir la imatge que es va viure ara fa un any. Davant més de 4.000 persones que omplien l'estadi Municipal Palamós-Costa Brava, una tanda de penals va repartir sort. Se la va endur el Llagostera, botxí del Girona en el desenllaç de la categoria juvenil del MIC. La final gironina, una rara avis en un torneig més que consolidat a la demarcació que ha vist desfilar estrelles com ara Leo Messi, Gerard Piqué, Philippe Coutinho, Neymar Jr. i molts altres. Com que el temps passa volant, la Setmana Santa torna a treure el cap i la dinovena edició del MIC-Mediterranean International Cup de futbol base ja escalfa motors. Tant, que és a punt d'engegar la seva dinovena edició. Això pel que fa el futbol, perquè també hi haurà bàsquet per tercer any consecutiu. S'espera que sigui el MIC del «creixement i la consolidació», com el batejava ahir el seu director, Juanjo Rovira. Va ser una de les moltes veus que van sonar a l'Auditori de Girona, escenari de la presentació oficial del torneig. La segona en pocs dies, perquè no fa massa s'aixecava el teló a Barcelona.

De cares conegudes n'hi va haver moltes. Les d'esportistes d'elit, com el capità del Girona, Àlex Granell, i la jugadora de l'Spar Citylift Girona Laia Palau, la del mateix Rovira, que va dir la seva, com també Fermí Santamaría, alcalde de Llagostera i vicepresident primer de la Diputació de Girona. Va ser ell qui va destacar valors com «l'amistat i la convivència», pilars fonamentals del MIC, el que ell definia com un «tsunami esportiu» que no ha fet altra cosa que fer-se gran, arrossegant tot allò que troba al seu pas. Perquè el creixement ha estat espectacular. «L'any 2016 teníem 212 equips i ara ja en seran 380», apunta Rovira. De seus en són 37, afegint Vilablareix i Peralada, que se sumen a la gran família. «És el MIC que confirma el creixement, però que també ens consolida». Això pel que fa al futbol, però també per al bàsquet. «És més jove, tot just arribem a la tercera edició. Fem un pas enrere pel que fa a equips participants. Potser fem un pas enrere en aquest sentit, però el que no volem és créixer més ràpid del que toca, sinó que tingui una vida molt llarga».

Girona i Llagostera seran dos de la vuitantena d'equips de la demarcació que del 17 d'abril fins el 21 del mateix mes gaudiran de l'experiència en les 8 categories de futbol 11 i una de futbol 7. «Gaudeixo molt del MIC, sempre que puc m'escapo a veure futbol. Ens queda a prop poder gaudir del futur. Tenim una gran sort de tenir aquest torneig a casa nostra», valorava Àlex Granell. L'ara jugador i capità del Girona, a Primera, recordava la seva experiència al torneig, quan el va viure defensant els colors del Farners. «Vaig gaudir moltíssim. Estava ja al primer equip, encara que no tenia l'edat sènior, però vaig demanar poder baixar de nou amb el juvenil per ser-hi».

No va tenir la mateixa sort Laia Palau. Ni al MIC, ni tampoc en d'altres campionats similars. «Ja m'hauria agradat jugar un torneig així. És fer el bé per a l'esport de base. A part de ser apassionant el fet de competir, també s'ha de convertir en una eina de construcció social, i d'això es tracta», va dir la barcelonina, que va haver de marxar ben aviat perquè tenia entrenament. Al final, fotografia de família i el tret de sortida, que cada cop és més a prop.