El pilot de Mònaco Charles Leclerc (Ferrari) va signar ahir la primera pole position de la seva carrera a la Fórmula 1 al Gran Premi de Bahrain, segona cita del Mundial, per davant del seu company d'equip, l'alemany Sebastian Vettel, i del britànic Lewis Hamilton (Mercedes), mentre que Carlos Sainz (McLaren) sortirà des de la setena posició. Leclerc, segon pilot més jove de la història a debutar amb la Scuderia, no va tenir rival en una sessió que li garanteix sortir des de la primera fila de la graella al costat de Vettel. Mentrestant, Hamilton liderarà una segona línia que compartirà amb el finlandès Valtteri Bottas (Mercedes).

«En l'última carrera vaig cometre errors en la Q3 i volia solucionar-los. Hem fet una gran feina. Vettel és un increïble pilot, vaig aprendre molt d'ell i seguiré aprenent», va assenyalar Leclerc després de baixar del monoplaça. Amb la nit caiguda a Sakhir, els dos monoplaces de il Cavalino Rampante van confirmar el domini evidenciat en els lliures i van liderar durant la primera tanda. Així, va regnar el temps d'1: 28:495 marcat per Leclerc, al que va seguir el seu company Vettel.

Mentrestant, Sainz es garantia el pas a la Q2 amb el 1: 29:528, que li permetia rescabalar del desastre de l'estrena el Melbourne, i el finlandès Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) marcava un tall que no superaven els Williams del polonès Robert Kubica i del britànic George Russell, el canadenc Lance Stroll (Racing Point), l'alemany Nico Hülkenberg (Renault) i l'italià Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo). Els Mercedes van respondre a la segona tanda, després d'uns minuts en què els equips es van limitar a esperar a veure qui obria pista. Bottas, guanyador a Austràlia, va prendre el comandament, però primer Hamilton i després Leclerc es van encarregar d'agafar el testimoni, amb Vettel colant-se entre tots dos. A la tanda definitiva, Leclerc aviat va establir el seu temps com a referència (1: 27:958), dues dècimes millor que el del vigent campió del món. No es va conformar i va millorar el crono per fixar-lo en 1:27:866, nou rècord de la pista que li va servir per aconseguir la seva primera pole a la Fórmula 1.

L'holandès Max Verstappen (Red Bull), el danès Kevin Magnussen (Haas), Carlos Sainz, el francès Romain Grosjean (Haas), Räikkönen i el britànic Lando Norris (McLaren) van completar el «Top 10» de la sessió de qualificació.