Benzema, amb una genialitat escandalosa al minut 89, va evitar la proesa majúscula de l'Osca al Santiago Bernabéu. El cuer de la Lliga, que es va avançar només començar, va saber aixecar-se després que els homes de Zidane remuntessin el marcador, amb l'empat a falta d'un quart d'hora. El davanter francès, quan les graderies s'estaven buidant, va aconseguir que el Madrid no sumés un ridícul més en un campionat que veu cada dia més lluny, perquè el Barça ni cedeix ni té pensat fer-ho. Tercers a dotze punts dels blaugrana, només la segona posició sembla factible, perquè l'Atlètic és a tan sols dos punts.

Cucho Hernández va fer encendre totes les alarmes al cap de tres minuts, aprofitant una centrada de Chimy Ávila per enviar la pilota a l'escaire de Luca Zidane, la gran novetat a l'onze del Madrid. No va ser l'única, perquè al davant, al costat de Bale i Benzema, va jugar Brahim Díaz, arribat aquest mercat d'hivern procedent del Manchester City.

Isco, amb un cop de geni, i Ceballos, ja a la segona part, van donar-li la volta al marcador. I tothom pensava que allò s'havia acabat. Perquè pocs imaginaven que l'Osca, que prou problemes té per intentar mantenir viu el somni de continuar a Primera Divisió, plantaria encara més resistència. Però ho va fer. I de quina manera.

Tothom va quedar bocabadat quan Etxeita va rematar, amb el cap, una assistència de Moi Gómez. Era per posar-se les mans al cap, que l'Osca es plantés als darrers cinc minuts a tot un Santiago Bernabéu amb opcions ben reals de puntuar. Fins i tot, va protagonitzar algun perill al contraatac, amb Enric Gallego com a protagonista. Amb les forces al límit, el Madrid va olorar sang. I Benzema va fer la resta.