Tot semblava guanyat pel Barça al quart d'hora de joc quan entre Coutinho i Malcom i les espectaculars aturades de Ter Stegen feien que el marcador de l'Estadi de la Ceràmica reflectís un còmode 0-2 Un resultat que encarrilava el partit i deixava sense gaire trascendència el partit de dissabte al Camp Nou contra l'Atlètic. No obstant això, en un partit elèctric el Vila-real no va rendir-se i gràcies a la velocitat d'Ekambi i Chukwueze va aprofitar la relaxació visitant per no només igualar sinó capgirar el marcador. Un 4-2 marcava el lluminós de l'antic Madrigal poc abans que el quart àrbitre ensenyés el cartell de l'afegit. Tot semblava perdut pel Barça. Tanmateix, va aparèixer la versió més letal dels de Valverde que gràcies a un -l'enèsim- gol de falta de Messi (m.90) i una diana de Suárez en l'última acció del partit va aconseguir empatar el partit.

Un punt que pot valer mitja Lliga i permet rebre l'Atlètic dissabte amb 8 punts d'avantatge. A més a més, de retruc, l'empat blaugrana dóna un cop de mà al Girona que veu com el Vila-real només li retalla un punt i se situa a quatre. D'aquesta manera, el Girona tidrà, com a mínim, quatre punts de coixí respecte el descens encara que el Celta guanyi avui el seu partit a Osca. Si els gallecs empaten, l'avantatge dels gironins seria de cinc punts, mentre que si els aragonesos són capaços de guanyar res haurà canviat i es mantindran els 6 punts actuals.

El Vila-real va rebre doncs un segon cop moral en pocs dies després de perdre a Vigo (3-2). Després de ficar-se al partit amb l'1-2 de Samu, els de La Plana van sortir com motos a la represa i l'empat d'Ekambi els va donar ales. El 3-2 d'Iborra va desfermar l'eufòria a l'estadi i amb el quart de Bacca el triomf era al sarró. Fins que va aparèixer Messi primer i Suárez després per despertar el Vila-real del somni.