Espanyol i Getafe van signar un empat a un gol a l'RCDE Stadium, on l'amfitrió es va avançar al marcador al minut 55 i Ángel va igualar al 72, un resultat que no deixa a cap dels dos equips satisfet. Els de Rubi arribaran, això sí, un punt per sobre del Girona a la final de dissabte a Montilivi. Qui guanyi veurà la permanència molt a prop, però una derrota seria una condemna al patiment en les set jornades que encara quedaran per acabar el campionat.

El quadre local, després de sortir amb cinc defenses en el derbi contra el Barcelona, va tornar a la seva proposta tàctica habitual. Amb un dibuix 4-3-3, va buscar amb insistència el gol des del primer minut. El Getafe tampoc especulava, tot i que se sentia còmode al contraatac. Mata, al minut 14, va gaudir de l'ocasió més clara del partit, encara que va enviar la pilota als núvols després d'una centrada de Foulquier. Una cursa de Wu Lei després d'una passada en profunditat de Darder va ser el millor del repertori local.

A la represa, tots dos equips van buscar amb insistència el gol. I en l'intercanvi de cops, va guanyar Borja Iglesias. El davanter espanyolista va marcar en el minut 55 en rematar una centrada al segon pal. La celebració es va haver d'ajornar fins que el VAR va descartar un possible fora de joc d'Hernán Pérez. El Getafe s'estavellava una vegada i una altra contra la defensa catalana, però cada vegada s'acostava més al premi: resistir enrere té aquests riscos. Finalment, Ángel va signar l'empat al 72. Molina va veure el forat a la defensa dels locals i la fuetada del seu company va acabar a l'escaire. L'1-1 canviava l'escenari. Calibrar el risc i la recompensa amb el marcador apropant-se al minut 90 va provocar que Getafe i Espanyol mesuressin bé els seus passos. Al final el marcador ja no es va moure més.