El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, i l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, van presentar ahir la reforma del Santiago Bernabéu, «el definitiu compte enrere» perquè l'estadi es converteixi en «una icona avantguardista i universal».

«Aquest és un moment que hem de recordar per la seva transcendència i que suposa el definitiu inici del compte enrere per a aquesta innovació arquitectònica que convertirà el Santiago Bernabéu en una icona vanguardista i universal. Aquest és un dels grans projectes de futur del Reial Madrid i també per a la ciutat», va expressar Pérez en l'acte celebrat a la Llotja d'Honor del mateix.

Per la seva banda, Manuela Carmena va celebrar que s'hagi apostat «per l'urbanisme del consens» després del llarg camí que es va trobar el club, i va advertir que «els grans clubs de Madrid han de tenir el que necessiten de Madrid». Les obres, que Florentino Pérez espera que «s'iniciïn el més aviat possible» un cop acabat el curs, tindrien un cost previst de 525 milions i una durada de tres anys i mig.

El projecte del nou estadi comptaria essencialment amb una nova coberta retràctil de 15 metres, un nou embolcall al seu voltant, un vídeomarcador de 360 graus i noves superfícies laterals, a més de modificar l'entorn urbanístic amb un nou espai al passeig de la Castellana. A l'interior del recinte es crearien nous espais de restauració i oci per als aficionats.

Difícil test a Mestalla

Pel que fa a l'actualitat esportiva, el Reial Madrid juga aquesta nit a Mestalla (21.30 hores) contra un València que viu el moment més dolç de tota la temporada. Els de Marcelino García són sisens i tenen les posicions de Champions a tocar. Zinedine Zidane, de la seva banda, ha tornat a deixar el porter Thibaut Courtois fora de la llista per problemes físics. Seran baixa Brahim Díaz, Dani Carvajal, Vinicius Junior, Marcos Llorente i Nacho Fernández.