Segons un estudi publicat el 1998 al diari britànic Journal of Epidemiology and Community Health, la població que té més factors de risc cardiovascular però que en canvi fa més exercici, té menys probabilitats de morir a causa d'un infart.

Aquesta afirmació s'extreu d'unes dades comparatives aplicades a la població de Girona i de Minnesota (EUA). Concretament, si ens basem en factors de risc primerament s'analitza el colesterol. Els resultats conclouen que la mitjana d'aquest lípid entre la població de Girona és de 226 mg/dl, una dada relativament superior a la dels habitants de Minnesota, que és de 203 mg/dl. Per altra banda, la mitjana de la pressió arterial a Minnesota -123 mmHg- és lleugerament inferior que la de Girona, on la mitjana és de 133 mmHg.

El tabac, una substància totalment nociva per a la salut, és un factor d'alt risc cardiovascular. Segons l'estudi, a Girona hi ha 320 fumadors per cada 1.000 habitants, una xifra que representa un total del 32% de la població analitzada. En canvi, a Minnesota, hi ha 260 fumadors, un 26% del total.

Seguint aquestes dades, aparentment la població gironina tindria més risc de patir un infart però hi ha un fet detonant que fa decantar la balança cap a la posició contrària: la població de Minnesota porta una vida molt més sedentària que la de Girona, tal com confirmen els resultats. La mitjana d'habitants de l'estat nord-americà crema 298 quilocalories al dia fent exercici físic, i la mitjana gironina és de gairebé un 50% més, amb un total de 441 quilocalories al dia.

Aquest últim factor és determinant, ja que els resultats confirmen que per cada 100.000 habitants a Minnesota moren un total de 613 persones per un atac cardiovascular, un 6,13% de la població estudiada i, a Girona, un total de 206, que representa el 2,06 del total.

Així, la població de Girona té més factors de risc cardiovascular que els habitants de Minnesota (EUA) però la gent fa més exercici. És per això que hi ha més morts per infart a l'estat nord-americà que a la demarcació catalana.

Un altre estudi de la Universitat de Colúmbia Britànica (Canadà), publicat el 2006, va analitzar el metabolisme basal de diverses persones amb una bona condició física però que tenien factors de risc, com ara, ser fumadores, hipertenses, amb obesitat, amb diabetis o amb una malaltia pulmonar obstructiva crònica. Els resultats van constatar que tenien el mateix risc de morir que una persona sana. Per això es va arribar a la conclusió que tenir una bona condició física és clarament una assegurança de vida.