Un any més i ja és el tercer consecutiu, Girona es convertirà en la capital del ciclisme el cap de setmana del 31 de maig, 1 i 2 de juny. Amb més de 50.000 visitants la darrera edició, enguany l'organització continua la seva aposta per estrènyer el vincle amb una demarcació on es respira ciclisme i ofereix un grapat d'activitats familiars i proves. Entre el conglomerat d'iniciatives que es realitzaran durant els tres dies en destaca com a principal novetat el Critèrium Sea Otter Europe dissabte a la tarda, que transcorrerà per la Rambla Xavier Cugat. Es tracta d'una prova d'exhibició amb dos circuits, un d'eliminació i un de puntuació, i que servirà, de passada, per homenatjar el ciclista barceloní Alberto Losada, retirat l'any passat. A més a més, el Critèrium comptarà amb la participació de destacats excorredors professionals com Joaquim Purito Rodríguez, Àngel Edo, Ángel Vicioso i Óscar Pereiro, entre d'altres. Molts d'ells, a més a més disputaran l'endemà diumenge la prova cicloturista CicloBrava.

La Sea Otter doncs continuarà barrejant la seva vessant de fira amb l'esportiva amb la disputa d'una quinzena de proves puntuables. A més a més no hi faltaran tampoc els cursets i les exhibicions de les diferents modalitats (trial, BMX, etcètera). Enguany hi ha prevista la presència de 80 marques noves mentre que s'espera també que se superin els 6.000 participants de l'any passat. Pel que fa a visitants, en l'última edició es va arribar als 50.000 i enguany la previsió és repetir-ho. «Estem creixent molt en tots els àmbits, tant el de marques per a les fires com en les proves i totes les disciplines del món de les bicicletes. Fa temps que treballem en el programa i l'hem pensat per dirigir-lo a tots els àmbits, també el familiar», explicava ahir durant la presentació de l'esdeveniment el director, Albert Balcells.

La majoria de proves d'aquesta edició de 2019 formen part del calendari ciclista de la Federació Catalana. Entre d'altres, en destaquen l'Eliminator, una disciplina espectacular de la qual el curs passat Girona en va poder veure el campió del món. També es disputarà la modalitat Marathon, una cursa de llarga distància en bicileta de muntanya. Aquest any, però, la prova en comptes de passar per la cara sud de la Vall del Llémena transcorrerà per la part nord. «És un dels pilars esportius de la Sea Otter», destaca Balcells, que recorda que la prova forma part del circuit internacional amb punts UCI en joc, la qual cosa dona al certamen «un punt més d'internacionalització». La Super Cup Massi Copa Catalana internacional, l'Open Infantil BTT o les Súper Curses Club Súper 3 seran altres atractius esportius de la Sea Otter d'enguany.