Aquest proper diumenge, 7 d'abril, el Parc Natural del Cap de Creus tornarà a ser l'escenari perfecte d'una cursa de muntanya d'alt nivell. Hi desembarquen les Buff Mission X3 de Klassmark i també les Golden Trail National Series. Tot plegat, perquè s'hi disputi la vuitena edició del Trail Cap de Creus. Una prova que ha esgotat tots els seus dorsals disponibles i que reunirà 1.300 participants.

Serà el tret de sortida per a la trilogia de Klassmark. Després d'aquest diumenge, l'acció es traslladarà al Trail Catllaràs (19 de maig) i al Trail Ulldeter (23 de juny). Com és habitual, a Roses s'hi podran veure tres curses, amb diferents distàncies i aptes per a tots els gustos i totes elles puntuables per al circuit de les Buff Mission X3.

El recorregut més llarg de tots és el Marathon, que comptarà amb una distància de 44 quilòmetres i un total de 2.200 metres de desnivell positiu. El vigent campió és David Adan, que competeix amb l'Inverse Team. Defensarà la seva corona aquest any en una prova que començarà a partir de dos quarts de nou del matí. També hi correrà Gerard Morales (Buff Pro Team), qui també compta amb la victòria en una de les anteriors edicions al Cap de Creus.

Molt més curt serà el trajecte que hauran de recórrer els participants de la modalitat Express. Seran només 12 quilòmetres i el desnivell positiu s'eleva fins als 600 metres. El Pic de l'Àliga és el punt de mira. Hi participaran corredors com ara Carles Paredes (AE Matxacuca), Roberto García (HG AML Team), Arnau Aranda (Inverse Team) i també el vigent campió de la prova, Roger Gomez (Rustik Empordà). El tret de sortida, a les 9.30 hores.

L'altre recorregut és el Trail, que pertany també a les Golden Trail National Series (GTNS) i n'és una de les quatre proves. Compta amb 23 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. La correran, entre d'altres, la noruega Yngvild Kaspersen (Adidas Terrex), Marta Molist (Inverse Team) i Eduard Hernández (AE Matxacuca-Salomon).