El Camp Nou acull aquest vespre el més semblant a una final de la Lliga, en què el Barça pot clavar l'estocada defintivia al títol si és capaç de derrotar un Atlètic de Madrid que arriba a 8 punts de distància. Amb l'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions davant el Manchester United a l'horitzó, Ernesto Valverde vol encarrilar la Lliga com més aviat millor per centrar-se en la competició continental. Un objectiu que passa per sumar els tres punts davant l'Atlètic.

Gaudeix d'un matalàs considerable el Barça, si bé el vestidor blaugrana no vol ensurts. Si guanya, el Barcelona afrontaria els últims set partits de la lliga amb una renda d'onze punts, suficients per reservar jugadors clau en la Lliga amb vista a les eliminatòries de Champions. D'aquesta manera, no es preveu que Valverde doni descans contra l'Atlètic als jugadors habituals, per la qual cosa Piqué, Rakitic i Messi, suplents en el 4-4 contra el Vila-real, apunten a jugar d'inici. No hi serà, en canvi, Arturo Vidal, sancionat. El xilè, peça clau ja sigui com a titular o com refresc en els partits decisius, serà una baixa sensible per a Valverde, que tot apunta que apostarà per Busquets, Rakitic i Arthur.

L'Atlètic, de la seva banda, cerca aferrar-se a la Lliga després del disgust europeu. Els matalassers són conscients que un triomf els situaria a 5 punts del Barça i amb l' average favorable. Una oportunitat potser contra la lògica, tal com ha estat el desenvolupament fins ara de la competició d'aquest curs, i contra la història de la Lliga de tres punts, perquè ningú ha remuntat aquesta quantitat per ser campió a falta de tan poc. Diego Simeone té a punt Morata i Diego Costa, recuperats i només té les baixes de Lemar i Lucas Hernández.