Gerard Morales i Ona Sociats es van imposar ahir en la categoria Marathon de la Trial Cap de Creus, que donava el tret de sortida de la Buff Missionx3. Van ser uns 1.200 corredors que van desafiar una de les tres proves que va plantejar l'organització amb sortida des de Roses.

Gerard Morales i Samuel Dávila es van disputar la Marathon masculina, amb 44 quilòmetres de recorregut i 2.200 metres de desnivell. Els dos atletes van començar a obrir forat des del principi, però Morales va demostrar estar més bé físicament i va acabar superant el seu rival amb 16 minuts de diferència, mentre que Raül Rota va completar el podi. En categoria femenina, Ona Sociats també va guanyar amb superioritat per davant Alfonsina Peppa i Irene Torres, que van tenir una bonica lluita per la segona plaça.

En la prova de Trail, de 23 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell, el guanyador masculí va ser Eduard Fernández, seguit per Jan Margarit i Carlos Garcia. La guanyadora femenina va ser Yngvild Kaspersen, amb Núria Gil i Gisela Carrión que van completar el podi. Per últim, en la prova de l'Express el vencedor de la categoria masculina va ser Arnau Aranda, amb Roberto García i Pedro Esteves que van disputar la prova fins al final. Airina Guillen va guanyar l'Express femenina seguida de Maria Vinyet i Leia Alsina.