L'Espanyol va protagonitzar ahir al migdia una important victòria davant l'Alabès que catapulta el seu somni europeu i, al seu torn, minva les aspiracions continentals del quadre basc. Una major inspiració ofensiva a la primera part va ser suficient perquè els de Rubi sumessin tres punts d'or.

Amb tota la segona part per jugar-se, els blanc-i-blaus ja dominaven per 2-0 al marcador. La insistència inicial va tenir premi i al minut 19 un xut creuat de Pedrosa, que va collir una assistència des de la banda, va ser suficient per batre Pacheco i inaugurar el marcador. Qüestionat després del derbi per intercanviar-se la samarreta amb Leo Messi, va celebrar el seu gol assenyalant-se l'escut. L'única nota negativa del primer acte va ser la lesió de Rosales. Al 48, l'Espanyol ampliava l'avantatge amb una diana en pròpia porteria de Laguardia. Semblava dat i beneït però l'Alabès no es va rendir. Calleri, a instàncies del VAR, va escurçar distàncies poc després. Amb un munt de minuts per davant tot podia passar, però al final l'electrònic no es va moure i els tres punts es van quedar a casa.