16 de abril de 2019
16.04.2019
Diari de Girona

Mor Sebastià Salvadó, expresident del RACC i impulsor de l'automobilisme català

Va promoure el Circuit de Catalunya i va impulsar la celebració tant del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 com del Ral·li RACC Catalunya

16.04.2019 | 13:58
Sebastià Salvadó, a l'esquerra, acompanyat de Josep Bargalló

Sebastià Salvadó, expresident del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) durant trenta anys i un dels grans impulsors de l'automobilisme a Catalunya, ha mort a Barcelona, als 86 anys, segons ha informat el Circuit de Barcelona-Catalunya.

Salvadó, màxim dirigent del RACC entre el 1985 i el 2015, va ser peça clau al desenvolupament de les competicions automobilístiques durant aquest període a Espanya, ja que va promoure el Circuit de Catalunya i va impulsar la celebració tant del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 com del Ral·li RACC Catalunya.

Al capdavant del RACC, va convertir el citat club automobilista en l'entitat amb més socis de Catalunya. Llicenciat en econòmiques i empresarials i MBA per IESE, Salvadó va ser un destacat pilot i guanyador, al 1957, de la primera edició del Ral·li Catalunya.

Durant les tres dècades que va estar al capdavant del RACC, el citat club va passar dels 85.000 als 860.000 socis. No obstant això, a diverses entrevistes, Salvadó sempre va voler destacar el llegat que va suposar la creació de la Fundació RACC, per l'activitat tècnica i pedagògica a la seguretat viària.

Una de les primeres reaccions a la seva mort ha estat la del pilot Carlos Sainz sènior: "Matí molt molt trist per a mi, ha mort un cavaller, un bon home que estimava les carreres i que gràcies a ell avui hi ha un ral·li i un GP de F1 a Espanya, una persona que estimava gairebé com a un pare, el meu amic Sebastián Salvadó. DEP ".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook