n Feia dotze partits que no marcava en un partit de quarts de final, sis anys des del seu últim gol en aquesta ronda. Però Leo Messi va triar ahir per anotar dos gols en quatre minuts que van dur el Barça a semifinals de la Lliga de Campions després de noquejar el United per 3-0, amb un gol de Coutinho per tancar el partit.

I això que la pel·lícula del partit no va començar bé per al Barça. Segurament el United mai va somiar amb jugar un quart d'hora com ho va fer d'inici al Camp Nou. Quinze minuts en què va passar de tot, des d'una rematada de Rashford al travesser als 36 segons fins a un no penal sobre Rakitic, primer assenyalat per Brych i després rectificat pel mateix àrbitre davant del suggeriment del VAR.

Massa emocions per a tan poc temps. El Barça no va tenir ni la possessió de la pilota en els primers set minuts. Va sortir el United com un coet. Res a veure amb el partit d'anada. Però la primera vegada que els de Valverde es van acostar van espantar el rival, que va començar a recular. A partir de llavors, la història ja va ser una altra. A la primera jugada de perill, Messi va signar una d'aquelles accions que tot el món del futbol sap que la farà, però que ningú sap com aturar-la. Va marcar. Un eslàlom des de la dreta en diagonal cap a la porteria després d'una recuperació de Rakitic, un driblatge sobre Fred, una finta per desequilibrar Phil Jones i un xut al pal llarg davant el qual el porter no va poder fer res. 1-0 al minut 16. Quatre minuts després arribaria el segon. Aquest cop després d'un clamorós error de David de Gea. La pilota es va colar entre l'aixella i el seu braç. En un tres i no res, l'United estava desactivat, el Barça es veia a les semifinals. L'equip de Solskjaer ja no es va recuperar. Els blaugrana es van sentir a gust. No va arribar el tercer de miracle abans del descans. Una jugada coral, iniciada per Messi, va ser culminada amb una passada de la mort de Rakitic sobre Sergi Roberto i una rematada del jugador del planter que va salvar De Gea amb la cara.

Coutinho sentencia

Els anglesos van sortir derrotats del vestidor. Si amb el seu millor futbol perdien 2-0, es van preparar per al pitjor i ja van jugar amb cinc defenses. Messi va tenir el tercer en una rematada salvada per Young, i Countinho, en una cacau des de fora de l'àrea, va posar la pilota en la teranyina de la meta de De Gea per tancar el partit al minut 61. El porter somiarà amb l'argentí. En la seva segona aparició al Camp Nou, va tornar a encaixar. Anit dues vegades; en l'anterior ocasió, com a porter de l'Atlètic en la temporada 2010-2011, va haver de recollir tres cops la pilota de la seva xarxa, les tres després de rematades de Messi. Fins al final, el Barça es va agradar. Fins i tot Ter Stegen, que va treure una mà estratosfèrica en una rematada de cap d'Alexis quan el matx arribava al seu final. Les semifinals, després de tres anys de sequera, són una realitat.