El MIC 2019 ha donat aquest migdia el tret de sortida a una nova edició a les comarques gironines. La cerimònia 'obertura, amb la desfilada de tots els equips participants, que arriben a 364 aquesta edició si s'inclouen les competicions de bàsquet i la destinada a discapacitats ha precedit el partit inaugural que ha enfrontat el Reial Madrid i el Kaptiva Sports (5-0). El president de l'organització, David Bellver, ha ofert un petit discurs en el que ha donat les gràcies a tots aquests clubs desplaçats a la Costa Brava, que procedeixen de 44 països, per confiar en una cita que arriba aquest any a la seva 19 edició.

El màxim responsable de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, amb àmplia relació amb el futbol pel seu passat al món de l'arbitratge, ha definit el MIC com "el millor torneig de futbol base del món" i ha destacat també la seva més recent aposta pel "bàsquet i l'esport inclusiu". de la seva banda, el delegat de la Generalitat a la província, Pere Vila, ha qualificat la competició de "referent" i ha subratllat que totes les pedreres volen ser-hi. Finalment, l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha assenyalat que la seva ciutat és coneguda mundialment pel Museu Dalí, "però també des de fa uns anys pel MIC" en haver-se convertit en una de les seves seus. La cerimònia inaugural ha servit a més per recordar un dels integrants de l'equip organitzatiu, Jordi Rovira, mort recentment i germà del director del torneig, Juanjo Rovira.

La jornada ha arrencat com a prèvia amb un partit de categoria aleví en el que el Manchester United ha golejat (5-0) al Figueres ,mentre que el juvenil del Reial Madrid, dirigit per Raúl González Blanco ha superat el Kaptiva Sports.

També s'ha concedit sobre la gespa de Vilatenim el premi Dani Montesinos que s'atorga cada any a un jove periodista esportiu, en aquest cas a Marc Abelló. Ara i fins diumenge, els equips hauran de mostrar les seves cartes en la pugna pels títols de cada categoria en un MIC en el qual serà focus d'atenció l'aplicació del videoarbitratge, el popular VAR, en els partits que es disputin a Lloret de Mar perquè els àrbitres practiquin abans d'introduir-ho la temporada que ve a la Lliga 1/2/3.