La Lliga EBA, la quarta categoria del bàsquet estatal, viurà una última jornada d'infart en què els dos representants gironins s'hi juguen el seu futur més immediat. El Quart Germans Cruz i el CB Salt es presenten al desenllaç de la temporada regular amb els deures encara per fer. I no només dependrà dels seus resultats, sinó també del que passi a d'altres pistes, per determinar què serà d'ells el dia de demà.

El Quart de Carles Ribot té la possibilitat de classificar-se per a la Final A-4 que disputen els dos primers dels grups CA i CB. És la prèvia de la fase definitiva d'ascens a LEB Plata, pel que arribar-hi seria tot un èxit. Per ser-hi cal que es produeixi una combinació de resultats. L'equip gironí és tercer amb el mateix balanç que el segon, el Monbus Igualada. Per tant, necessita guanyar a la pista de l'Olivar (19 h) i que els igualadins perdin a Martorell. Si tots dos conjunts fan el mateix resultat, l'Igualada seria segon al tenir a favor l' average.

De la seva banda, el CB Salt d'Oriol Verdés és penúltim amb un triomf més que el cuer, el Castellbisbal. Per assegurar aquesta plaça i disputar la promoció per intentar no baixar ha de guanyar a la pista del Mataró-Feimat (19 h).