El Barcelona va posar un peu a la final de la Lliga de Campions (3-0), gràcies a un doblet de Messi i un altre gol de Luis Suárez, que van amagar un discret partit dels blaugranes davant el Liverpool, que va merèixer endur-se l'eliminatòria més oberta a Anfield Road.

Valverde va sacrificar el joc posicional i va igualar el desplegament físic del rival posant Arturo Vidal. I el Barça va proposar als reds un partit d'anada i tornada que a punt va estar de costar car en l'arrencada. Però al final, va aconseguir or pur d'un duel que se li va complicar per moments. El Liverpool, molt més acostumat a l'intercanvi de cops, va anar a buscar molt amunt els blaugranes, incapaços de posar pausa al xoc, que anaven acumulant pèrdua després de pèrdua i començaven a sentir l'aclaparament de l'equip de Klopp. Però ja ho va dir Rakitic a la vigília: en aquest Barça, Messi es posa al davant i els altres el segueixen. L'astre argentí va acabar amb el desconcertant inici dels seus companys baixant a rebre al centre del camp per evitar que l'equip es partís en dos. Dos cops de geni del «10» passat el quart d'hora van acabar amb rematades de Coutinho, el primer a les mans d'Allison i el segon massa creuat.

El Liverpool seguia pressionant però, tot i la mobilitat de Salah i Mané, no arribava amb claredat a la meta defensada per Ter Stegen. I llavors va aparèixer Alba, en una de les seves internades per l'esquerra, per posar una centrada a la petita. Suárez es tirava amb tot i caçava la rematada per enviar-la al fons de la xarxa. Era el seu primer gol a la Champions des del 4 d'abril del 2018. Als 26 minuts el Barça ja manava a la semifinal i, en una primera part boja, començava a sentir-se amb confiança per anar a buscar més. Els anglesos van acusar el gol i perdien una mica d'intensitat, tot i que convertien cada error dels blaugranes en una amenaça real. Una rematada alta de Mané després d'una passada filtrada d'Henderson, i un xut desviat de Milner des de la frontal van ser, passada la mitja hora, les úniques oportunitats visitants en tota la primera meitat.

Va sortir el Liverpool a buscar l'empat a la represa, i gairebé ho aconsegueix en les seves dues primeres aproximacions. En totes dues, Ter Stegen desviava a córner les rematades de Milner i Salah. El Barcelona es replegava enrere i insistia en l'atac directe en lloc d'apostar per la possessió. Eren els pitjors moments del conjunt local. Però el futbol no sempre és just i els locals es van trobar amb el segon en la primera arribada clara de la segona meitat. Una ràpida transició que va acabar amb una rematada al travesser de Suárez, i el rebuig va empènyer Messi a porteria buida, per fer el 2-0. Klopp, desesperat a la banda, es jugava la carta de Firmino, reservat pels seus problemes musculars, però aquest curs Messi ja ho va avisar: vol «aquesta copa tan bonica i desitjada». L'astre la rebentava a l'escaire en un llançament de falta per fer el tercer, embogir el Camp Nou i sumar la seva diana 600 com a blaugrana.

Amb el partit trencat, Salah va rematar al pal i Dembélé va perdonar el quart en un contracop claríssim que hauria tancat definitivament l'eliminatòria.