Paula Badosa i Aliona Bolsova seran les representants gironines en el IV Torneig Internacional de Tennis Femení Sol Gironès Open Catalunya Ciutat de la Bisbal, que es disputarà del 13 al 19 de maig. Aquest any la competició fa un pas més per consolidar-se com un gran referent ofertant 60.000 dòlars en premis més hospitalitat. Per altra banda, a la Bisbal s'hi estrenarà un revolucionari sistema d'arbitratge electrònic batejat com Foxtenn que millora les prestacions de l'ull de falcó. Mai fins ara s'havia fet servir en terra batuda, està certificat pels més alts organismes del tennis mundial i, com va explicar ahir en la presentació a Girona del torneig el president de l'empresa que l'impulsa, Xavier Simón, «representa una novetat tecnològica històrica» que hauria de rellevar els actuals sistemes per resoldre les jugades conflictives. Amb més de 40 càmeres i làsers d'alta velocitat, amb una precisió única al món, aquest sistema de vídeoarbitratge és capaç d'oferir imatges del bot real i del moment exacte del contacte entre la pilota i el terra a l'hora de determinar si aquesta ha entrat.

El torneig de la Bisbal es consolida com un referent a Catalunya i com el segon més important d'Espanya. Reunirà participants situades en el rànquing de l'ATP entre la 70 i la 200 del món, jugadores que estan cridades en molt poc temps a entrar en l'elit i participar en els grans tornejos internacionals. Badosa i Bolsova ocupen els llocs 124 i 140 del món, respectivament, al rànquing WTA.

Paral·lelament, el divendres 10 de maig es farà una jornada de tennis inclusiu encaminada a mostrar als escolars com practiquen aquest esport jugadors cecs o amb cadira de rodes. L'endemà el dia estarà dedicat a un clínic de tennis destinat a nens i joves amb risc d'exclusió social que impartiran monitors i voluntaris del club, segons va explicar el president del CT la Bisbal, Xavier Ponsatí.

Els partits de la fase prèvia es jugaran tots dilluns 13. Els del quadre general i els de dobles, la resta de la setmana, essent la final de dobles el dissabte 18 i la final individual, l'endemà diumenge. Eurosport i Esport3 faran el seguiment del campionat en directe.