L'anglès Lewis Hamilton ha recuperat el lideratge del Mundial de Fórmula 1 en guanyar aquest diumenge el Gran Premi d'Espanya, el cinquè de l'any, al circuit de Montmeló (Vallès Oriental), on ha encapçalat un nou 'doblet' de Mercedes al costat del seu company finlandès Valtteri Bottas.

Hamilton, que ha marcat la volta ràpida en carrera, ha signat al circuit dels afores de la Ciutat Comtal - on ha acabat tercer l'holandès Max Verstappen (Red Bull) - la seva tercera victòria de l'any, la quarta a Espanya i la setanta-sisena en Fórmula 1; i lidera el Mundial amb 112 punts, set més que el seu company finlandès.

Els Ferrari de l'alemany Sebastian Vettel i del monegasc Charles Leclerc han acabat quart i cinquè, respectivament; i l'espanyol Carlos Sainz (McLaren) - que ha avançat quatre llocs des de la sortida - ha estat vuitè; en una altra jornada dominant de les Mercedes, que han signat el seu cinquè 'doblet' en les primeres cinc carreres de les 21 que integren un Mundial que conclourà l'1 de desembre a Abu Dhabi.

El francès Pierre Gasly (Red Bull) ha acabat sisè, pel davant del danès Kevin Magnussen (Haas), que ha finalitzat en setena posició la cinquena prova de l'any.

Una carrera en què també han entrat en els punts el rus Daniil Kvyat (Toro Rosso) i el francès Romain Grosjean (Haas), novè i dècim, respectivament, aquest diumenge a Montmeló, on el mexicà Sergio 'Checo' Pérez (Racing Point) ha acabat quinzè i no ha puntuat.

La pròxima carrera, el sisè Gran Premi de la temporada, serà el de Mònaco, el 26 de maig que ve, al circuit urbà dissenyat als carrers del principat de la Costa Azul.