Aquest migdia, a les 12.00, el Citylift GEiEG Uni jugarà la final de la Copa Catalunya contra el Viladecans després de derrotar ahir l'Almeda (54-61) en una victòria que li dona el bitllet per a la decisiva fase d'ascens a Lliga Femenina-2 contra el mateix Viladecans i els dos representants balears. L'equip entrenat per Joan Pau Torralba va superar de manera clara un candidat a l'ascens, Almeda, amb un molt bon partit de Vanesa González (18 punts i rebots), 14 punts d'Alba Coma i 12 de Júlia Soler, recent màxima anotadora del Campionat d'Espanya júnior.

Amb moltes jugadores habituals dels entrenaments del primer equip de l'Uni, les gironines van controlar el ritme del partit amb la seva habitual solvència defensiva, tot i la seva joventut han estat l'equip que ha encaixat menys punts a Copa Catalunya aquest curs, i van anar sempre davant en el marcador. Dos triples consecutius d'Alba Coma i Júlia Soler van posar el marcador 38-54, una diferència que ja no seria recuperable per a l'equip de Cornellà de Llobregat.

Avui, les gironines s'enfrontaran al Viladecans, principal favorit al títol, que entrena Joan Carles Díaz, que va tenir un breu pas com a tècnic de l'Uni fa uns anys.